juni 16, 2024

Bolig, Hus og Have

Råd og vejledning fra DIY folk. Byg selv billigere

Tagpap som tag?

Tagpap er et materiale, der ligner en svamp, og det bruges til at imprægnere taget på huse. Det har eksisteret i århundreder, men i de seneste år har der været mange debatter om, hvorvidt det skal betragtes som et egentligt tag. I denne artikel vil vi se nærmere på, hvad tagpap egentlig er, hvilken type hus der passer bedst til det, og nævne tre fordele.

Hvad er tagpap?

Tagpap er et syntetisk materiale fremstillet af glasfiber, asfalt eller stenkulstjære. Det har i århundreder været brugt til at imprægnere tage og forhindre utætheder. Tagpap monteres normalt i kombination med andre tagmaterialer som f.eks. helvedesild eller fliser.

Hvilke huse passer det bedst på?

Tagpap anvendes ofte på huse af træ eller mursten. Det kan installeres over et eksisterende tag, selv om det gamle tag ikke var vandtæt, selv om det afhænger af, om det er muligt at sikre, at der ikke er utætheder, når installationen er afsluttet.

Tre fordele ved at bruge tagpap som tag:

  • Det er meget overkommeligt og koster meget mindre end andre tagmaterialer. Det koster ikke særlig meget, hvis hvis økonomien er stram, så kan man med fordel anvende tagpap på sin bolig.
  • Det er let at installere, selv for en nybegynder. Tegl kan være tunge at slæbe på, hvor tagpap er et lettere materiale at anvende. Derfor kan man sagtens selv lægge et flot og veludannet tagpap-tag.
  • Det beskytter det underliggende tag mod vejrskader og forlænger dets levetid. Læs mere på hetagtagdaekning.dk om holdbarhed og priser. 

Hvad er nogle ulemper ved at bruge tagpap?

  • Tagpap har sine ulemper, hvoraf den ene er, at den er sårbar over for at rive i stykker under meget kraftig regn eller snefald. Det har også en relativt lang levetid, så hvis du ikke forventer at blive boende i dit hus i mere end et årti eller to, kan det være værd at overveje et andet tagmateriale.
Share:
Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *