juni 16, 2024

Bolig, Hus og Have

Råd og vejledning fra DIY folk. Byg selv billigere

Planerer du at hyre en elektriker?

Skal du have udført el-service i dit hjem eller i din bygning, bør du tænke over et par ting, inden du bestiller en elektriker.
Det første man skal tjekke er, om elektrikeren kommer fra et firma, der autoriseret hos Sikkerhedsstyrelsen. Sikkerhedsstyrelsen er en offentlig organisation, der godkender de virksomheder, der har godkendte og udlærte elektrikere. Hvis virksomheden ikke er et registreret el-installationsfirma, må de ikke udføre elinstallationer. Hvis du er usikker, anbefaler vi, at du tjekker firmaet ud, inden du ansætter dem.

Hvad handler autorisation om?

Installatøren er den, der har det faglige ansvar i virksomheden. Det betyder, at den pågældende er ansvarlig for, at alle montører udfører deres arbejde efter gældende regler, som vi har i Danmark. At arbejde med el i Danmark er ret krævende, hele tiden kommer der løbende ændringer i regelværket og konstant nye produktområder gør jobbet udfordrende. Et eksempel på et nyt produktområde, der kommer mere og mere, er solpaneler og energilagring i bygninger. Her er der meget at tænke over, så installationen bliver både sikker og korrekt. Dette var blot et eksempel, og der er hele tiden nye ting både i industrien og private hjem.

Vælg et anerkendt firma

Råd nummer to er at vælge et solidt installationsfirma med gode anmeldelser som f.eks. Norh Entreprise, du kan se mange af deres anmeldelser på deres hjemmeside. Du som kunde har selvfølgelig garanti på udført arbejde, men så er det vigtigt at vide, at virksomheden rent faktisk har en god og sund drift, så de også kan være behjælpelige i et par år efter montering, hvis der opstår fejl.

Vælg et lokalt elektrikerfirma

Det sidste råd er at købe ydelser fra en lokal virksomhed, f.eks. bor du Lyngby Taarbæk kommune så vælg en elektriker i Lyngby. Vi i branchen hører løbende om kunder, der har købt ydelser af rejsende en elektriker. Det kan være fristende hist og her, men i tilfælde af fejl og mangler forsvinder disse virksomheder. Det hjælper ikke, hvis der sker noget et par måneder efter arbejde. Så er det ofte den lokale installatør, der skal ind og ordne, og den billigste løsning ender ofte som den dyreste.

Husk også at den tid som elektrikeren bruger i bilen til og fra din adresse også er tid som koster penge ved de fleste tilfælde. Specielt ved bestilling af en akut elektriker eller en elektriker på timepris. 

Share:
Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *