juli 12, 2024

Bolig, Hus og Have

Råd og vejledning fra DIY folk. Byg selv billigere

Hvilken gardintype skal du vælge?

Der er mange forskellige gardintyper at vælge imellem og når man står og skal købe nye gardiner til sin bolig, hjælper det bestemt ikke en på vej til en hurtigere beslutning.

Her vil jeg kaste lys over nogle af de mest populære gardintyper og hvorfor der er så mange der vælger at bruge dem frem for andre gardintyper.

Plisségardiner er et populært valg i danske hjem

Plisségardiner er et af de mest populære gardiner fordi det har en enkelthed og elegance mange af de andre gardiner ikke kommer med. I steder for bare at fungere som afskærmning af lys, så skaber plisségardinet stemning og kan tilføjes på linje med resten af indretningen i rummet.

Derudover fås et plisségardin med en smart funktionalitet der gør at du kan rulle det ned fra toppen el. op fra bunden af vinduet og dermed justere det til at afskærme/dæmpe forlyset præcis hvor der er brug for det, og samtidig beholde den naturlige lysstrømning fra fra resten af vinduet. Du kan få plisségardiner på mål der passer præcis til vinduerne i dit hjem.

Rullegardiner er et andet populært valg

Rullegardiner er også populære i mange danske hjem og kombinationen af plisségardiner i de rum man opholder sig meget i og rullegardiner i andre rum er meget populært fordi rullegardiner er et billigere gardinvalg. Det har ikke samme elegance som plisségardiner, men de er meget enkle og kan ofte fås i flere farver og mønstre, hvilket børn gerne vil have.

Rullegardiner fungerer sådan at man med et kædetræk i siden kan rulle gardinet op el. ned fra toppen af vindueskarmen. De har altså heller ikke samme smarte funktionalitet som et plisségardin. Du kan få rullegardiner på mål ved at bestille en gardinbus el. henvende dig i din lokale gardinbutik.

Alle de andre gardintyper

Der er som sagt mange gardintyper og herunder kan du se en liste over alle dem der findes og kan bestilles i Danmark:

  • Plisségardiner
  • Rullegardiner
  • Foldegardiner
  • Lamelgardiner
  • Stofgardiner
  • Persienner
  • Panelgardiner
  • Mørklægningsgardiner

Hver af disse gardintyper har også deres egne unikke valgmuligheder som ikke er mulige ved andre gardintyper. Mørklægningsgardiner er en gardintype for sig, men du kan f.eks. godt få rullegardiner med mørklægning og foldegardiner med mørklægning, så hver gardintype fås typisk også med mørklægning.

Skal du gå med en gardintype, så er plisségardiner el. rullegardiner altså blandt de mest populære valg.

Share:
Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *