juni 16, 2024

Bolig, Hus og Have

Råd og vejledning fra DIY folk. Byg selv billigere

Seks grunde til, hvorfor teaktræ er det bedste hårdttræ til havemøbler

Teak har altid været et værdsat materiale. Træet, som teak kommer fra, Tectona grandis, er hjemmehørende i det tropiske Asien. Siden omkring det 7. århundrede har den været brugt til at udsmykke og pryde boliger for de velhavende og magtfulde.

I dag er teaktræet dog værdsat for dets brug til udendørsmøbler af en masse grunde. Hvis du dog mangler lidt mere overbevisning før, at du overvejer at købe teaktræ havemøbler, er du kommet det rette sted hen! Vi har nemlig samlet seks grunde til, hvorfor du skal vælge teaktræ til dine havemøbler.

1. Teaktræ er vejrbestandigt

Alle træsorter indeholder naturligt forekommende olier, der er med til at beskytte dem mod vejr og vind. Dog kan teaktræ fastholde disse olier efter at være blevet skåret ned. Ved at absorbere olieindholdet giver teaktræet vandafvisende egenskaber. Dette forhindrer også termitter og insekter i at æde træet.

Kan teakmøbler stå udenfor om vinteren?

Havemøbler af teaktræ kan stå udendørs hele året rundt, uanset placering. Generelt anbefaler vi under usædvanligt våde forhold, at puderne fjernes fra denne sæson og opbevares på et køligt og tørt sted.

Teaktræ vil fortsætte med at se godt ud i mange år fremover. Hvis du beslutter dig for at bringe dine teaktræ havemøbler indenfor i løbet af vinteren, skal du ikke opbevare dem i opvarmede rum, da de naturligt udvider sig og trækker sig sammen baseret på temperaturændringer. Så sørg for at opbevare dem et køligt sted – for eksempel i et skur.

2. Teaktræ er et materiale med meget lav vedligeholdelse

Havemøbler af teaktræ kræver ingen særlig vedligeholdelse eller behandlinger for at se godt ud. Men hvis du ønsker, at dine havemøbler i teaktræ skal bevare sin udstillingsglans, så kan du vælge at bruge en teak-forsegler.

Hvordan vedligeholder du havemøbler i teaktræ?

På trods af at den er råd- og vandafvisende, kan der forekomme ophobning af dug og snavs. Møbler af teaktræ kan rengøres med en blanding af eddike og varmt vand. Så er det heldigvis ikke svært at vedligeholde teaktræ havemøbler.

3. Ikke modtagelig for revner, splintring eller forrådnelse

Takket være de bemærkelsesværdige egenskaber ved teak som hårdttræ kan det nemt bearbejdes uden at bekymre dig om splintring eller revner og vil holde i våde forhold i lang tid uden at gå i stykker. Så endnu engang beviser teaktræet, hvor holdbart det egentlig er – og derfor et oplagt valgt til havemøbler.

4. Teaktræ holder hele livet

Teak giver meget stærke og langtidsholdbare havemøbler. Der er århundrede gamle parkbænke i teaktræ i England lavet af ophuggede skibe – et vidnesbyrd om holdbarheden af ​​dette træ.

En stor del af det teaktræ, der bruges i møbler i dag, bliver genbrugt fra overdådige huse, hoteller og superyachter – altså træ der allerede er blevet brugt i mange år, og kan bruges i mange år frem!

5. Bløder ikke olie ud

Når du køber et nyt møbel af teaktræ, er der ingen grund til at bekymre dig om, at olier bløder ud på dit græs eller terrasse – når det først er på plads, kan du slappe af, velvidende at teaktræet vil fungere godt og ikke frigiver olier.

6. Teaktræ er et smukt materiale

Hovedårsagen til, at teak er så almindeligt i overdådige palæer og superyachter, skyldes dets smukke finish. Hvis du vil have det bedste træ i dit næste havemøbler, så led ikke længere end teaktræ. Havemøbler i teaktræ er altså den perfekte kombination af det æstetiske og praktiske! Så det er bare med at gå på jagt, indtil du finder de helt rette møbler i teaktræ til din have!

 

Share:
Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *