februar 25, 2024

Bolig, Hus og Have

Råd og vejledning fra DIY folk. Byg selv billigere

Skal man virkelig bruge en formue på dæk om vinteren ?

Hvert år når vinteren nærmer sig så står der igen vinterdæk på kalenderen, men findes der ikke et alternativ ?

For dem der ejer en bil, er vinterdæk og dækskift ikke et fremmed begreb. Det er dog sjældent noget man går og glæder sig til. Først og fremmest er dæk ikke ligefrem det billigste i verden. Desuden er det en udgift man ikke virkelig får meget ud af. Sådan føles det i hvert fald. Specielt kvinder har tit den ide om dæk. Dæk er bare en post på kontoen der afholder dem fra at købe nye sko, tasker mere frækt lingeri. Ergo er det bare øv øv øv. 

Mænd har nok et lidt mere afslappet forhold til at ofre penge på bilen. Den har til dels samme status som kæresten, så det giver nærmest sig selv. Det dog stadig et sted man gerne vil prøve at spare lidt, og hvorfor ikke. Hvad der er sparet er jo, som man siger, tjent. 

Vinterdæk er hos mange noget der gør at de flotte alufælge skal tages af bilen, så det er ikke det man glæder sig mest til. Når det kommer til vinter ender bilen med at være kedelig og altid beskidt. Der findes dog en løsning, og det dermed en måde hvorpå du kan køre med de flotte fælge hele året rundt, uden at skulle skifte eller betale overpris.

Helårsdæk er løsningen der sparer penge

Der findes et dæk du kan køre på hele året rundt. Det er nemlig helårsdækket. Navnet siger i øvrigt det hele. Det er designet til at kunne sidde på bilen hele året rundt. Dermed sparer du et sæt ekstra fælge og udgiften ved at skulle skifte et par gange om året. 

Spørgsmålet er nu, hvorfor gør alle ikke det ? Grunden er at du ikke er helt så sikkert undervejs med helårsdæk. Vinterdæk gør sig bedst om vinteren og sommerdæk bedst om sommeren. Løsningen med et helårsdæk er nok mere en lappeløsning der ikke er 100% optimal på noget tidspunkt. Det er dog et godt alternativ hvis du ønsker at slippe for bøvlet. 

Share:
Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *