juli 12, 2024

Bolig, Hus og Have

Råd og vejledning fra DIY folk. Byg selv billigere

Bo sælger huset.

Og det gør han af den grund, at han ikke længere har råd til at bo der. Grunden til, at Bo er kommet så langt ud er, at han har et alkoholmisbrug. Og han er langt fra den eneste. Et alkoholmisbrug kan opstå i større eller mindre grad. Når det kaldes et misbrug, skyldes det, at det er et forbrug, der har taget overhånd. Man har ikke længere styr på det eller kontrol over det. Det er blevet et behov, måske endda en besættelse, som man for alt i verden ikke kan undvære. Man er blevet afhængig, hvilket skaber et misbrug af alkoholen, modsat et normalt forbrug.

Når pengene går til alkohol

Dem, der lever med et svært alkoholmisbrug, bruger mange penge hver eneste måned på alkohol. Nogle går rundt og er konstant berusede, og det gør også, at man mister sin dømmekraft og fornemmelsen for sit forbrug og sin økonomi. Pengene kommer til at gå til alkohol. Man kan endda glemme at spise, da alkohol ligeledes går ind og mætter. Og på den måde er der faktisk flere penge, der kan gå til alkohol, når man ikke oplever behovet for at skulle købe mad lige så ofte.

Når der ikke er styr på økonomien

Misbruget kan skabe en glidebane, hvor der kommer mindre og mindre styr på økonomien. Til sidst kan det være så svært et misbrug, at man slet ingen fornemmelse har for økonomien, hvilket kan gøre, at man ikke har råd til at betale diverse regninger. Hvis det ender helt galt, kan man blive nødsaget til at flytte fra sin bolig, da man ikke længere er i stand til at financiere et liv, som man kunne en gang, fordi man bruger for mange penge på alkohol.

Det hele sejler – bogstaveligt talt

Det lyder slemt, og det er det også. Det er en glidebane, hvor det kan være uhyre svært at komme tilbage på rette spor igen. Det er lidt som en ond spiral, der kører nedad og nedad i konstante cirkler, og det virker ikke som om, at der er nogen vej tilbage.

Der er heldigvis hjælp at hente. Man kan få hjælp til alkoholbehandling, hvor man får brugbar rådgivning til, hvordan man kan gribe situationen an. Hvis man ender med at ringe, er det første store skridt i den rigtige retning. Det betyder nemlig, at man er indstillet på at få hjælp, og så kan der også opstå mirakler på længere sigt.

Share:
Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *