april 24, 2024

Bolig, Hus og Have

Råd og vejledning fra DIY folk. Byg selv billigere

Så er det ved at være tid til at få haven gjort vinterklar

Vi kender alle til det. Haven begynder at hænge og se en smule trist ud. Og det er der en god grund til. Vejret er blevet koldere, blæsten er taget til, og det samme er regnen. Mørket falder hurtigere på, og ofte er haven slet ikke til at se på grund af alt den dis, som der hænger i luften. Om morgenen kan den synes skinnende på grund af morgenrim og frost, og op ad dagen er den bare brun, grå og trist, mens træerne bliver mere og mere nøgne.

Vinterhaven

Det billede kan vi sikkert alle sammen se foran os, hvis vi enten kigger ud ad vores vindue eller lukker øjnene hårdt nok i. Og det betyder, at vinteren er begyndt at nærme sig, og alt hvad der er udenfor, er begyndt at gå i en eller anden form for vinterhi for at forberede sig selv på den kulde, frost og sne, som der måske kommer inden længe.

Du kan også få flere tips til haven her og på den måde blive sikker på, at du gør alt, hvad der overhovedet står i din magt for at beskytte din have bedst muligt mod den kommende vinterkulde.

Når solen igen begynder at sende sine varme, stråler ned mod haven, vil du opleve, at den liver op igen. Alt bliver mere grønt og friskt, og inden for ganske kort tid er det umuligt at vide, hvor trist og kedelig haven har været hen over hele vinteren.

Tag dig godt af haven

Men det sker kun, hvis du inden vinteren sørger for at tage dig godt af din have og selv forberede alt, hvad der overhovedet kan forberedes, så det er klar til at modstå kulden og frosten. Det betyder, at du for eksempel skal beskære træer og buske og sørge for, at planterne også og er klar. Det kan du læse mere om her. Her finder du også en lang række gode råd og tips til, hvad du ellers kan gøre for, at din have bliver vinterklar.

Lyt derfor til alle de råd som du kan finde og gør så meget, som det er muligt for dig. For der er ingen, der ønsker en have, der er enten ødelagt eller skuffende, når først sommeren igen står for døren. Det er nemlig alt for nedslående og kræver alt for meget arbejde og tid, som man måske ikke lige har i overskud.

Det kan være, at nogle planter skal pakkes ind under noget plastik, mens andre måske skal tages helt med indenfor, hvis de for eksempel er i flytbare krukker eller potter. På den måde undgår man også, at de springer i frosten og dermed bliver ødelagte og ubrugelige til den næste sæson. Og det er vel nok den mest effektive vinterklargøring af din have, som således vil være klar til at stråle om kap med solen til sommer.

Share:
Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *