juli 12, 2024

Bolig, Hus og Have

Råd og vejledning fra DIY folk. Byg selv billigere

Gør det billigt og sæt dit nye loft op selv

At have sit eget hjem og hus er en af de ting i livet, der kan medføre en række store projekter. Nogle er nemmere og mere overkommelige end andre, og så er der dem, der kræver lidt ekstra arbejde. Derfor kan man vælge at prioritere, hvilke opgaver man selv gider brug tid og kræfter på, og hvilke man heller vil have hjælp til. Det er nemlig ofte billigere at gøre det selv, men det kræver til gengæld også lidt mere opmærksomhed, når man så er i gang med projektet. Den lette vej er altid at hyre professionel hjælp, men det er til gengæld også en større økonomisk byrde.

Et af de projekter, hvor man kan gøre sig den økonomiske tjeneste, at klare det selv, er ved opsætning af et nyt gipsloft. At opsætte et gipsloft er en af de opgaver, der er lettere at klare selv i hjemmet, og der kan man altså spare en del penge. Det kan være, at man har et lidt stramt budget, og at man måske ikke lige har en konto, man kan hive et større beløb ud af. Derfor kan man med fordel kaste sig ud i gør det selv projektet.

Forskellige muligheder med opsætning af gipsloft

At opsætte et gipsloft er en af de mere overkommelige byrder både rent praktisk og økonomisk. Det kan være, at man har brug for at sænke loftet, eller det kan også være, at man bare har brug for at skifte de gamle gipsplader ud. Er disse to en af projekterne, kan man med fordel klare det selv. Det kan dog i de flestes tilfælde være, at det er første gang, at man skal gøre det selv.

Her er der dog hjælp at hente, og der findes flere steder, hvor man kan finde gode guides til det bedste arbejde. Ved opsætning af gipsloft er der en række ting, man bør overveje, og det kan man finde et overblik over flere steder. Er man ikke tryg ved at klare arbejdet selv, kan man dog også altså fatte telefonen og ringe efter et par håndværkere. Der vil arbejdet selvfølgelig komme til at koste ekstra knaster, men så er det også gjort sikkert og effektivt.

Dette skal du huske når du isolerer loftet

Når man skal sætte nyt loft op, skal man også overveje isoleringen. Ved isolering af loft skal man overveje, hvor meget man behøves. Det kommer lidt an på, om det er et gammelt eller nyt hus, og så skal man også overveje materialet. Der findes dog mange gode guide og råd til, hvordan man bedst muligt isolerer loftet, så man ikke mister penge på varme, der siver unødvendigt ud.

Her kan man eventuelt overveje, hvor stort et lag isolering der er brug for. I nogle hjem er det nok med ca. 100mm, mens der i andre er brug for et ekstra lag for at være på den sikre side.

Share:
Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *