juni 16, 2024

Bolig, Hus og Have

Råd og vejledning fra DIY folk. Byg selv billigere

Sådan optimerer du skabspladsen og indretningen i soveværelset

I mange hjem er soveværelset meget lille, og måske er det faktisk et af de mindste rum, som der findes i dit hjem. Og det er der en god grund til. Soveværelset bruges nemlig ofte kun, når man skal sove, og derfor er der ikke behov for en masse plads til at lave andre ting. Hvis blot man kan komme rundt om sengen, så er det for mange helt optimalt.

Tænkt smart og praktisk i dit lille soveværelse

Men når soveværelset er så småt, kan det til tider være svært at få plads til alt det tøj, som man gerne vil gemme væk. Ofte står der et større skab i soveværelset, som er det eneste møbel ud over sengen. Men i de små rum er der måske ikke plads til et skab af den størrelse, som man egentlig har behov for. Og derfor er man nødt til at tænke både smart og praktisk for at få plads til at sine ting.

Vælg skydedøre til dit garderobeskab

For det første kan man vælge et klædeskab med skydelåger. På den måde sparer man nemlig pladsen ude i rummet, som en dør ville have taget og haft behov for. Og lige meget hvordan du bor, er det muligt at få fat på de helt rette skydelåger. Mange skydelåger kan nemlig fås efter specielle mål. Og bare lige for at få det helt på det rene, så giver skydelåger efter mål dig fleksibilitet. Vælg derfor med fordel et garderobeskab med skydelåger, når du skal indrette dit lille soveværelse.

Vælg en mindre dybde på dit tøjskab

Du kan også med fordel vælge et garderobeskab, som ikke er nær så dybt, som du ellers er vant til. For hvor ofte har du ikke oplevet, at der er så meget plads på hylderne i et skab, at du kan skubbe tøjet så langt ind, at du næsten ikke kan få fat på det længere. Og hvor ofte er det ikke gået op for dig, at du har plads nok til at ligge dit tøj i to bunker på den helt anden led. Det er dog ikke det mest praktiske, idet den inderste bunke hurtigt vil blive glemt, hvorfor det tøj, som ligger heri, aldrig vil blive brugt og kun sjældent vil blive set på.

Sørg for at rydde op og rydde ud

Og så er det bedste råd nok bare, at du skal sørge for at rydde godt ud og sortere i dit tøj, gerne lidt mere ofte end du er vant til. På den måde finder du nemlig let noget mere plads i dit skab. Træk alt tøjet ud og overvej ved hver enkelt genstand hvornår du sidst har brugt den. Hvis det er mere end nogle få måneder siden, bør du enten smide genstanden ud, sælge den og få en lille smule penge ud af den eller give den til genbrug.

Share:
Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *