juni 23, 2024

Bolig, Hus og Have

Råd og vejledning fra DIY folk. Byg selv billigere

Møbelpolstring kan godt betale sig

Der er mange fordele ved polstring. Ikke alene forbedrer det æstetikken af et gammelt eller sjusket møbel, men det giver dig også mulighed for at ændre hele rummets udseende og følelse med få klik. Hvis du overvejer at anskaffe dig nye møbler men ønsker noget, der er mere personligt end det, der er på tilbud i de store butikker, er polstring værd at kigge på. Læs denne artikel for at få tips til, hvordan du kommer i gang med polstring!

Om møbelpolstring

Polstring er en proces, hvor man beklæder møbler med stof eller læder. Det kan udføres på alle slags møbler lige fra sofaer og lænestole til hovedgærder og fodskamler. Polstring kan tilføre farve, mønster og tekstur til et rum og gøre det mere stilfuldt og indbydende. Det er også en fantastisk en måde at opdatere gamle møbler på og give dem nyt liv. Se mere om polstring af møbler her.

Det skal du vide om polstring

Inden du går i gang med dit polstringsprojekt, er der et par ting, du skal vide. Først og fremmest er det ikke alle møbler, der egner sig til ompolstring. Møbler med buede eller udsmykkede detaljer kan være vanskelige ombetrækning, men det er normalt fint med flade overflader.

Valget af stof

Der er mange forskellige stoffer til rådighed til polstring, så det er vigtigt at vælge en, der passer til stilen i dit værelse og til selve møblet. Hvis du ikke er sikker på, hvilket stof du skal vælge, kan du tage et kig på nogle polsterblade eller hjemmesider for at få inspiration. Du kan også besøge din lokale stofbutik for at få råd fra nogle eksperter, som er de bedste til møbelpolstring.

Sådan polstrer du møbler

Polstring kan være et tidskrævende projekt, så det er bedst at tage sig god tid og gøre arbejdet ordentligt. Hvis du ikke har meget erfaring med polstring, kan du overveje at hyre en anden person til at hjælpe dig.

Først og fremmest skal du fjerne alt gammelt stof ved at skære rundt om kanterne og trække det af. Pas på, at du ikke beskadiger de underliggende møbler.

Mål derefter det valgte stof op, og klip det til. Sørg for, at der er nok overskydende stof til at kunne foldes over kanten af møblet.

Sæt stoffet fast med en nål og sy det med et zigzagstegn. Igen, tag dig god tid og sørg for at sy hele vejen rundt. Sy ikke for tæt på kanten af møblet, da du ikke ønsker, at det skal rives i stykker senere

Når stoffet er sikkert fastgjort, skal du klippe det overskydende stof væk og give det hele et sidste tryk med et strygejern, inden du sætter puder og andet tilbehør på plads.

Share:
Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *