april 24, 2024

Bolig, Hus og Have

Råd og vejledning fra DIY folk. Byg selv billigere

Fordelene ved at have en røggenerator

Fordelene ved at have en røggenerator

Har man nogensinde været på Bornholm så har man med sikkerhed taget et særligt minde med sig hjem omkring de bornholmske silderøgerier, og man har prøvet denne lækre kombination af en frisk saltet fisket med den røget smag der tilføres gennem netop at røge den.

Oplevelsen er af en særlig art, så kommer man dertil hvor man ønsker at have et røgeri hjemme i sin egen baghave, så er det lige før at det virker som en simpel barnedrøm der ganske enkelt er urealistisk; og sådan var det måske også engang, men som man siger så er teknologien med til at opfylde drømme og her har teknologien gjort det muligt at have sit eget lille røgeri stående i haven så du kan røge diverse former for kød uden at forlade din grund.

Sådan fungerer den

En røgeovn kan man på sin vis sagtens sammenligne med en grill forstået på den måde at du har et apparat stående, du tilfører lidt brændsel også tilbereder du noget kød, nogle pølser eller lidt fisk. Det er i længden ikke sværere. Grillen har bevares fået en opgradering i form af at du nu kan vælge om dens brændsel skal være det traditionelle kul, gas eller elektricitet, men i længden er det stadig at tilføre den givende form for brændsel og tænde op.

Med røgeovne lægger du noget træmateriale i selve en røggenerator og tænder så for strømmen. Røgen giver smag til kødet, men det interessante her ligger i at du kan eksperimentere med træsorter. Man bruger normalt smuld og flis fra løvtræer til selve rygningen, men for at få en smag frem kan man blandt andet bruge kirsebærtræ, bøg, eg eller andre arter for træ til at give en ekstra smag til det røgede kød.

Derudover kan du ligesom med en grill også røge flere forskellige ting samtidig. Røgeovne har sådan en opbygning hvor du har flere stænger inde i røgekabinettet, der er placeret nøjagtigt ligesom hylder på en reol. På hver stang kan du så have forskellige kødformer; pølser, bøffer, stege… you name it… så flere ting vil blive lavet samtidig hvis man nu skal holde en større sommerfest for familie og venner.

Apparat for madelskende entusiaster

Det der er med røgeovn, er at det ligesom de andre tilberedningsmetoder både giver en ny vinkel eller en ny udfordring for madentusiaster som godt kan lide at prøve tingene af og prøve dem af til grænserne.

Er man en entusiast i sin fulde forstand og køber gear og udstyr så man kan frygte at en røgeovn er for stor, så er der ingen grund til frygt. For det første fås røgeovne i forskellige størrelser, og det gør at du sagtens kan finde plads til en røgeovn.

Det er et apparat som sætter fantasien på en prøve, hvor man får lov at eksperimentere med diverse ingredienser der skal være med til at bringe smag til kødet. Så kan man godt lide at sætte familiens smagsløg på prøver, så er det et fantastisk apparat at gøre det med.

Share:
Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *