juni 16, 2024

Bolig, Hus og Have

Råd og vejledning fra DIY folk. Byg selv billigere

Brændeovnsblæser – Virker det, og hvad kan du spare?

Der er rigtig mange danskere, der ejer en brændeovn i dag. Der er naturligvis en lang række fordele ved en brændeovn, såsom at den skaber masser af hygge og varme i hjemmet. Dog skal det nævnes, at en brændeovn hverken er den mest økonomiske eller effektive metode. Der findes heldigvis en løsning på dette problem, nemlig en brændeovnsblæser. Men hvad er det egentlig? Du kan blive meget klogere på, hvad en brændeovnsblæser er, her i artiklen og få svar på, om den virker, og hvad du kan spare.

Hvad er en brændeovnsblæser?

Ganske kort fortalt er en brændeovnsblæser en lille ventilation, der skal placeres på brændeovnen. På den måde er den i stand til at fordele den varme luft fra ovnen ud i rummet, hvilket er med til at gøre brændeovnen mere effektiv. Det særlige ved en brændeovnsblæser er, at du ikke behøver at sætte den i en stikkontakt, ligesom at den ikke bruger batterier. Du tænker måske nu, at en lille ventilator ovenpå din brændeovn lyder grimt, men du har mulighed for at købe den i et neutralt design. Det skal endvidere nævnes, at den ikke er særlig stor.

Opnå en bedre varme og samt et bedre indeklima

Ved køb af en brændeovnsblæser vil du altså kunne opnå en endnu bedre varme derhjemme, i og med at varmen fordeles, og derfor vil du bedre kunne mærke varmen. Det resulterer endvidere i et bedre indeklima, og du er tilmed med til at skåne både din økonomi og miljøet ved køb af en brændeovnsblæser. Det skyldes, at du har mulighed for at opnå en mere effektiv udnyttelse af varmen, og det er helt uden, at du skal bruge mere energi. Det vil sige, at denne smarte opfindelse både er besparende, enkel og effektiv.

Så mange penge kan du spare ved køb af en brændeovnsblæser

Der er således ikke nogen tvivl om, at en brændeovnsblæser virker, og at du vil kunne få stor glæde af de mange fordele, som den giver. Men hvor meget kan du egentlig spare? Dette afhænger naturligvis af en lang række faktorer, såsom hvor meget du fyrer hvert år, og det har igen noget at gøre med, hvor stort et hus du har, hvilken type brænde du anvender og så videre.

Dog siges det, at du kan mindske dit forbrug med hele 16%, hvis du bor i et hus på 150 kvadratmeter, og at der er tale om en husstand med to børn og to voksne, og hvor der endvidere anvendes oliefyr og mellem 10 og 15 rummeter brænde årligt.

Spar op til 16% på dit forbrug

Der er altså tale om rigtig gode besparelser, hvis du kan komme op at spare 16% af dit forbrug. Det vil typisk være omkring 1.000 til 1.500 kr. årligt, alt afhængig af hvor du vælger at købe dit brænde naturligvis. Endvidere skal du huske på, at det altså ikke kun er økonomiske fordele, du får, men at du samtidig får en meget mere sund bolig, eftersom varmen bedre kan fordeles. Der er således ikke nogen tvivl om, at der er mange fordele ved en brændeovnsblæser, hvorfor du bestemt bør overveje at investere i en model til dit hjem.

Share:
Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *