juni 23, 2024

Bolig, Hus og Have

Råd og vejledning fra DIY folk. Byg selv billigere

Vandbaseret epoxy i farver

Skal du indrette din drømmestue, kan det være enormt smukt med et epoxy gulv. Gulvet fås nemlig i mange forskellige farver, og så er det let at rengøre. Dermed er epoxy gulvet perfekt til aktive familier. 

Epoxy gulve i værksteder og garager

Før i tiden så man typisk epoxy gulve i værksteder eller garager. Dette skyldes, at et epoxygulv er enormt praktisk. Der er ingen furer, hvilket betyder, at der ikke samler sig skidt og snavs på samme måde, som der eksempelvis kan gøre i revnerne på trægulve.

Desuden er det let at rengøre, da det er de færreste kemikalier og andre væsker, som laver permanente pletter eller mærker. Sidst men ikke mindst kan gulvet klare en stor belastning uden at blive slidt. Dette er en stor fordel, hvis der for eksempel skal flyttes rundt på tunge møbler, eller der bliver tabt en hammer.

Epoxy til børnefamilier

I dag er epoxy gulvet rykket ind i de danske hjem. Det praktiske gulv passer nemlig også perfekt til aktive familier. Med mange andre gulve vil man efter få år opleve slitage, som kræver, at man plejer gulvet. Dette sker ikke med epoxy gulve. Dette betyder, at der er lagt op til mange timers leg på et epoxy gulv.

Udover at epoxy gulve er yderst praktiske, er de også smukke at se på. Vandbaseret epoxy maling kan nemlig fås i mange forskellige farver. Dette betyder, at du har fuld kontrol, når det gælder det visuelle udtryk.

Vilde farver

Vælger du at male dit epoxy gulv i en farve, er det klart, at det stiller krav til resten af indretningen. Naturligvis er stil og smag individuel, men man kan ikke komme udenom, at nogle farver går bedre sammen end andre.

Når du vælger farve til dit epoxy gulv i stuen, er det en god idé at tænke over farven på din sofa, borde og andre møbler. Det smarteste er at vælge en farve, som går godt med det hele.

De rette detaljer

Hvis du vil have en stue, hvor det er tydeligt at se, at du har tænkt over indretningen, er det en rigtig god idé at gå op i detaljerne. Det kan for eksempel være, at du har møbler i den samme træsort eller lamper i den samme farve metal.

Vil du gerne sikre dig at resten af dine møbler spiller godt sammen med dit gulv, er det oplagt at være grundig med farverne på dine detaljer. Er dit gulv for eksempel lyseblåt, kan du vælge ligeledes at købe lyseblå puder til sofaen.

Undersøg markedet

Skal du have et gulv, som du bliver glad for i mange år frem, er det naturligvis vigtigt, at du undersøger markedet. Der findes utallige typer af gulve, som alle har forskellige visuelle udtryk.

Vil du finde det gulv, der passer bedst til dit hjem, må du vide, hvilke gulve der findes. Det kan nemlig være ærgerligt at have brugt mange penge på et gulv for derefter at finde et andet gulv, som du hellere ville have haft.

 

Share:
Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *