juni 23, 2024

Bolig, Hus og Have

Råd og vejledning fra DIY folk. Byg selv billigere

Vælg en vedvarende energikilde

Når vi vælger ny energikilde her i moderne tid, så vælger vi ikke længere olie eller gas, koks eller kul. Faktisk er det noget vi aktivt vælger at få skiftet ud, hvis vi flytter ind i et hus med en sådan løsning. Der findes i dag lang bedre løsninger, der både er mere effektive og langt bedre for miljøet. Du kan endda få tilskud fra staten for at skifte, så der er ingen gode grunde til at lade være. 

Fyring med biobrændsel

En nem og billig løsning er, at skifte de gamle fyr ud med e biobrændselsanlæg. Her fyrer du med eksempelvis træ eller træpiller. Det er en billig of effektiv løsning, som samtidig er CO2-neutral og ikke forurener meget, hvis du fyrer korrekt med rent og tørt brændsel. Læs mere om pillefyr her

Jordvarmepumper

Jordvarme er en nyere og meget effektiv energikilde til opvarmning af både hus og vand. Jordvarmepumper er forholdsvis dyre i anskaffelse og kræver en del plads, da man skal have gravet ca. to meter slange ned for hver kvadratmeter hus. Til gengæld er løsningen uhyre kosteffektiv, når først den er på plads og samtidig ekstremt miljøvenlig. 

Solfangere i haven

Du kan også vælge at få solfangere, altså et aktivt solvarmeanlæg, stillet op i haven eller lagt på taget. Anlægget bruger solens varme til at opvarme dit vand, både i vandhanen, i badet og i dine gamle radiatorer. Det er igen en lidt dyr, men til gengæld fantastisk klimavenlig løsning.  

Luft-til-luft varmepumpe

Har du ikke et vandbåret centralvarmeanlæg, kan en luft-til-luft varmepumpe være en rigtig fordelagtig løsning. Luft-til-luft varmepumpen installeres nemt og billigt og kræver ingen plads i baghaven. Denne type varmepumpe er dog ikke helt så effektiv og fungerer bedst i mindre boliger eller som supplement til en anden løsning. 

Vælg den løsning der passer til dig

Det er rigtig vigtigt at du sætter dig godt ind i, hvilken type løsning, der passer bedst til dig og dine behov. Vedvarende energikilder er en vigtig del af udviklingen af vores samfund i en mere bæredygtig retning, og hjælper samtidig til at hæve værdien af din bolig. Det kan have rigtig stor betydning både på din nutidige elregning og på den pris, du kan sælge din bolig for i fremtiden. Brug lidt ekstra tid på at forhøre dig om dine muligheder og følg endelig med i de nye, spændende løsninger, der hele tiden er under udvikling. 

 

 

Share:
Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *