juli 12, 2024

Bolig, Hus og Have

Råd og vejledning fra DIY folk. Byg selv billigere

Skimmelsvamp, en af dine værste fjender mod indeklimaet

Skimmelsvamp er ikke noget der skal tages let på, det kan i værste fald båd ødelægge dit hus og dit helbred, så det er noget du skal tage hånd om med det samme, selv hvis du kun har en mistanke.

Skimmelsvamp er ikke altid noget du kan se lige med det samme, det kan nemlig forekomme skjult, men uanset om det kan ses eller ej, så kan det komme i alle mulige farver, men som regel med en lodden overflade.

Både svampen og sporerne findes overalt i luften og i en del forskellige materialer, og hvis svampen har gode forhold kan den sætte sig og begynde at vokse, hvor den lever af det organiske materiale, og kan starte på at lugte muggent.

Det hvor du normalt kan finde skimmelsvamp, det er på vægge, på lofter eller gulve, hvor den kan forekomme synligt, men de kan også leve på steder hvor de kan være svære at opdage, hvilket kan være bag tapetet, det kan være i hulrum eller skunke, eller bag paneler.

Hvad skal du gøre hvis du har mistanke om at du har skimmelsvamp?

Det første du skal gøre, er at blive klogere på hvad det er du er oppe imod, læs mere om skimmelsvamp her, det næste er at finde ud af hvad du skal gøre ved det.

Det kan være du oplever fysiske symptomer som det første signal, der er mange indikatorer der kan skyldes påvirkning fra svamp, hvilket kan være simple ting som træthed, hovedpine og problemer med at huske, men det er noget som folk normalt oplever fra tid til anden, hvilket vil sige at det kan være svært at fastslå om det skyldes svamp.

Men de der normalt rammes hårdest, det er børn og astmatikere og allergikere, så pas på de ekstra udsatte, og vær opmærksom på deres reaktioner.

Husk at forebyggelse er en rigtig god idé, så husk at lufte ud regelmæssigt, og hold helst luftfugtigheden relativt lav, hvilket vil sige omkring 45%, og hold godt øje med misfarvninger og lugte i relation til lofter og vægge, og husk også at undlade at have møbler for tæt på vægge.

I mange tilfælde kan det også spare sig at henvende sig til en professionel, da det er et svært område selv at få gjort bugt med.

Et rigtig godt første skridt, det er at få fat i en professionel der kan finde ud af om du har svamp i boligen, det næste du skal gøre, det er at finde ud af hvordan du så kommer videre med at få skimmelsvampen fjernet hvis du er angrebet af det.

Share:
Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *