juli 12, 2024

Bolig, Hus og Have

Råd og vejledning fra DIY folk. Byg selv billigere

Tænk over dette før I bygger nyt

Mange danskere bor stadig i gamle villaer, der efterhånden har en del år og skader på bagen. Måske er det netop derfor, at vi på det seneste har set en stigning i dem som renoverer eller andet bygger helt nyt. Særligt sidstnævnte kan der naturligvis være mange fordele ved, men det kan også være en stor omvæltning. Derfor kræver det meget omtanke, før man bare kaster sig ud i det.

Mange muligheder

På den positive side, kan det naturligvis nævnes, at det at bygge nyt kan bidrage til den grad af personlighed, I kan vise I jeres hjem. En bygning bliver trods alt først er hjem, når det føles trygt og hjemligt. Den slags kan dog hurtigt opnås, når det er jer selv, der sidder med ved tegnebrættet.

Vil I gerne have et stort køkken, et viktualierum ved siden af eller bare nok værelser til alle børnene? Hvad end I ønsker, er det muligt, hvis I får jeres nye hjem bygget fra bunden.

Dertil kommer det også, at prisen bliver mere fordelagtig. Det er naturligvis dyrt at få bygget et nyt hus, så i det henseende er det både billigere og nemmere bare at købe brugt. Til gengæld vil jeres nybyggede hjem holde prisen og sågar stige betragteligt mere i prisen, end de omkringliggende, tilsvarende gamle huse.

Derudover er der selvfølgelig også bare den fordel, at man ikke konstant skal tænke på renovation i et nyt hus. Fremfor at bruge weekenderne på ture til byggemarkedet, kan man altså bare nyde sig personliggjorte, smukke hus.

Tænk over placeringen

Det skal dog heller ikke lyde som om, alt bare er fryd og gammen, når det kommer til det at bygge nyt. Der er også en masse besværlige beslutninger, som kan få indflydelse på jeres daglige liv langt ud i fremtiden.

Det gælder for eksempel placeringen af jeres nye hus. For overhovedet at få plads og lov til at bygge, skal man som oftest lidt uden for byens normale periferi, hvilket også passer de fleste ganske fint.

Pas dog på med at placere jer for langt væk. For det første kan det nemlig gøre det svært at interagere med omverdenen. I skal stadig på arbejde, og børnene skal stadig i skole og til fritidsaktiviteter. Selvom et fjerntliggende landhus er idyllisk, er det ikke ligefrem praktisk. Er det alligevel det i ønsker, kan det dog sagtens gøres, så længe i har bil og måske endda får jeres daglige indkøb bragt til døren i form af måltidskasser. Der findes nemlig lækre og billige måltidskasser til hele familien, som man i særlig grad kan drage nytte af, hvis man bor langt fra gode indkøbsmuligheder.

Hvad angår placeringen af jeres nybyggeri, bliver det i mange tilfælde afgjort af netværksstyrken i området. Hvis I ynder at bruge mobil og computer til både arbejde og fritid, skal i selvfølgelig bo et sted med ordentlig dækning. Tjek derfor gerne et kort såsom dette Eesy mobil dækningskort for at sikre jer ordentlig dækning. Gør I alt dette, er I dog allerede godt på vej til jeres eget nye hjem.

Share:
Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *