april 24, 2024

Bolig, Hus og Have

Råd og vejledning fra DIY folk. Byg selv billigere

Skab en hyggelig stemning i haven

Når man har et hjem og have, er det vigtigt at have et fælles samlepunkt, både indenfor og udenfor. I de kolde tider kan man være indendørs, men når solen begynder at skinne, vil de fleste gerne rykke udenfor. Når det kommer til at skabe et hyggeligt sted, kan den for nogen være nemmere at skabe indenfor, end det er at skabe udenfor. Her kan du få lidt inspiration til, hvordan man skaber en hyggelig stemning i haven.

Udvælg et område i haven, og arbejd derefter

Hvis du har en stor have, er det vigtigt at koncentrere den hyggelige stemning, til ét område i haven. Det gælder om at skabe et “rum”, som man kan deltage i eller ej. Her er det oplagt at lave et cirkulært område, så man eventuelt kan sidde i kreds, og se hinanden. Men et rektangulært område fungerer naturligvis også.

Find de bedste pladser

Der er ikke meget hygge over en ukomfortabel siddeplads. Derfor bør du overveje, hvad man skal sidde på. Skal det være stubbe med tæpper, eller måske stole med hynder? Der findes mange muligheder, men det vigtigste er, at det er rart at sidde på.

Glem ikke de dekorative omgivelser

For at hjælpe på den hyggelige stemning, er det essentielt at have noget flot at se på. Her er det oplagt at bruge blomster og planter, til at omkranse området. Skal det være nemt at holde og velduftende, kan du køb bunddække til at pynte i din have. Der findes mange muligheder her, vær blot opmærksom på, om bunddækket bedst tåler sol eller skygge. Det er vigtigt at det kan overleve, i det område du har udvalgt dig. Husk på at der også findes bærplanter, som kan bruges som bunddække. Bruger du dem, vil der også være mulighed for at plukke bær til gæsterne.

Prikken over i’et

Når du så har skabt et hyggeligt område, er det eneste der mangler, lidt underholdning. Det kan enten være et lejrbål, til at lave mad på, eller et mindre spil, som kan spilles siddende. Det kan også være du kan have en guitar liggende, til når gæsterne kommer. Det er instrument, der er nemt at flytte rundt på, og der findes ofte nogen der kan lidt akkorder. Til en guitar skal du bruge de bedste guitarstrenge, så musikken også lyder godt. Det behøver heldigvis ikke koste for mange penge.

Share:
Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *