juni 16, 2024

Bolig, Hus og Have

Råd og vejledning fra DIY folk. Byg selv billigere

Sådan planlægger du dit hjems istandsættelse

Dit hjem skal renoveres. Det er en ret stor opgave, som du er nødt til at planlægge for at sikre dig, at du kan gabe over den. Du kan ikke begynde projektet, inden du ved, hvad du skal have gjort, hvem der skal gøre det, hvad det skal gøres med, og hvor det skal gøres. Her kan du se, hvad du skal overveje.

Hvad er du utilfreds med?

Du tænker måske, at du ved præcis, hvad du er utilfreds med. Og det er jo godt, men det er nødt til at være konkret. Det kan være, at der er noget, du engang imellem bliver irriteret over i din hverdag, men som du ikke lige kan huske, når du faktisk skal sætte dig ned og tænke over det. Derfor er det smart at lave en liste løbende. Du kan eventuel skrive det ned på din mobil, så du altid kan notere det, når du kommer i tanke om det. 

Kan du gøre det selv?

Når du ved, hvad du vil have ændret, skal du finde ud af, om du kan gøre det selv, om du skal have samlet nogle venner til det, eller om du skal have fat i et professionelt firma. Det kommer også an på hvornår og hvor hurtigt, du vil have det gjort. Skal dit hjem males, kan man jo godt gøre det selv, hvis man har ferie og ens venner og familie kan hjælpe. Er der ingen fridage i sigte, er det meget mindre stressfuldt at få en hjælp af en professionel. Overvej dine behov og dine muligheder. 

Overvej materialerne 

Dernæst skal du tænke over, hvad du har brug for, for at få opgaven udført. Ser vi tilbage på eksemplet med maling, skal du jo vide, hvilken farve, du vil have. Skal du have anlagt en terrasse, skal du have de rigtige fliser. Det er en god idé at have en plan over det. Nogle ting kan du jo nemt og hurtigt køre ud at hente, som en bestemt skruetrækker eller gaffatape. Andre materialer kan man ikke finde spontant, sådan som god asfalt og bestemte træsorter.

Indendørsrenovering

Ved du, at du kun vil have istandsat hjemmets interiør, har du et rigtig godt udgangspunkt. Baseret på hvilke stykke arbejde du skal have udført, kan du nemmere forberede dig. Ved du for eksempel, at der skal males, kan du skaffe papir og plastik til at beskytte andre dele af hjemmets indretning. 

Udendørsrenovering

Er det derimod udelukkende udendørsopgaver, der skal fuldføres, er der et par andre ting, du skal tænke over. Her spiller elementer såsom vejret en stor rolle. Hold øje med vejrudsigten, så du ved, at du kan få arbejdet udført.

Planlæg renovationens revolution

Planlægningen er en af de vigtigste dele af en istandsættelse. En god plan fører til en sikker udførelse, som fører til et flot resultat. Resultatet vil generelt blive mere harmonisk og mindre fragmenteret, end hvis planlægningen er spontan eller ikkeeksisterende. Sæt dig ned, og gør dig nogle tanker over disse punkter, og så vil projektet pludselig blive meget mere overskueligt. 

 

Share:
Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *