juli 12, 2024

Bolig, Hus og Have

Råd og vejledning fra DIY folk. Byg selv billigere

Sådan får du lagt varmekabler i gulvet

Når man lægger nyt gulv eller renoverer, er det blevet ganske normalt at installere gulvvarme i form af kabler. De moderne varmekabler giver nemlig mulighed for at få temperaturer i gulvet på typisk helt op til 27 grader, så hjemmet ikke føles fodkoldt selv om vinteren.

For at finde det rette effektbehov i dit rum, bør du foretage en dimensionering, hvor du klarlægger dine behov. Effekten skal ses ud fra, hvor godt rummet er isoleret – altså om der forekommer et varmetab, som skal indregnes.

Når du er klar til at installere dine varmekabler, er det vigtigt, du lægger kablerne med klæbesiden nedad. Det er med til at sikre, at de binder godt til underlaget, så de ligger fast og ikke flytter sig ved installationen.

Hvis du vil være sikker på, at kablerne klæber optimalt, skal du sørge for at have rengjort gulvet forud for installationen. Alternativt kan der desværre ligge skidt, som forhindre produktet i at klæbe ordentligt. Husk desuden at får vådrumsgulve, skal der være en fugtmembran!

For installation ved trægulve, er det vigtigt, at gulvkablerne altid indstøbes i beton eller en spartelmasse. Der må ikke være direkte kontakt til træet, da det kan udgøre en risiko, når kablerne arbejder med fuld effekt.

Fordel dine varmekabler jævnt over hele overfladen, så de ligger jævnt og giver en ligelig fordeling af varmen.

Bemærk at der kan være særlige krav til installationen, som er dikteret på baggrund af den type gulv (og leverandør), du har valgt.

Selve gulvvarmen skal styres fra en styringsenhed / regulator, som findes i forskellige udformninger. Nogle regulatorer er bedre til at styre temperaturen og sikre hurtig regulering, hvilket kan afspejle sig i både økonomi og komfort. Vælg derfor et ordentligt produkt til styringen.

Husk! At hvis du ikke føler dig tryg ved at skulle lægge varmekablerne selv, så kontakt altid en fagmand, som kan hjælpe med professionel installation.

Share:
Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *