juli 12, 2024

Bolig, Hus og Have

Råd og vejledning fra DIY folk. Byg selv billigere

Sådan får du en mere effektiv opvarmning af dit hus

Når du går og fryser hen over vinteren, kan du godt blive lidt gal over elregningen, hvis det er med el radiator, du opvarmer dit hus. Det er nemlig ikke en særlig effektiv måde at få varmet huset på, og der er inden for de seneste år kommet varmepumpen, som leverer en væsentligt bedre energi. De kan tilmed have en funktion som aircondition i de varme måneder. De er ofte intelligent designet, så varmen bliver spredt opad og nedad, og dermed kan den nå ud til alle hjørner af huset.

De er ofte designet til at opvarme ganske store arealer, og derfor passer de både til de mindre rækkehuse og de store villaer. Andre former for varme kan nemt blive en dyr løsning, om det så er med træpiller, brænde eller en el radiator.

Men det vigtigste for en lav elregning er dog alligevel, at der er sørget for en fornuftig isolering. Hvis dit hus er for tyndt isoleret, kan du dog godt klare problemet ved enten at skærme ubrugte rum af eller simpelthen efterisolere.

Helt fri for partikler og alt det andet skidt, vi dagligt indånder

Men selvom en luft til vand varmepumpe pris er i den dyre ende, kan det altså godt betale sig fremadrettet. Du får en varmepumpe, hvor der samtidig ofte foregår en affugtning af luften, og der er derfor også mindre risiko for skimmel.

Derudover har de fleste installeret et filter, så luften filtreres og kommer renere ud. Det er en god værdi, hvis du er allergiker eller bare ønsker en renere luft, som du kan finde i skoven. Mennesket lever dagligt mange timer indenfor, og det har altså konsekvenser for vores sundhed. En varmepumpe kan hjælpe på problemet ligesom særlige luftrensende planter. Det er en god idé at lufte ud dagligt.

Kig udgifterne igennem

Hvis du er blevet helt forgabt i tanken om en varmepumpe, men du ikke har pengene, så prøv at find bedste a-kasser her. Der er der penge at spare hver måned, og med omstrukturering kan du nemt få råd til den varmepumpe du drømmer om.

Det er en god idé at kigge sine udgifter igennem, så der ikke bliver lækket penge hver måned om det så er på varme eller a-kasse. Det er de færreste, der tænker over, at mange af de faste udgifter sagtens kan udskiftes, så der kommer mere balance.

Det er derfor super vigtigt, at du sørger for at holde et opsyn med alle dine udgifter og abonnementer. Måske fik du installeret Netflix for et år siden, men du har kun brugt det i par måneder. Måske bruger du hver måned penge på kaffe fra en cafe, og du kunne egentlig lige så godt lave den selv. Det handler om at finde ud af, hvordan du kan få den samme oplevelse til en væsentligt lavere pris. Og sådan kan du gå dine udgifter igennem med en tættekam, og måske har du råd til de længe ønskede ting.

Share:
Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *