april 24, 2024

Bolig, Hus og Have

Råd og vejledning fra DIY folk. Byg selv billigere

Få gang i gør-det-selv-projekterne i stuen

Når man flytter ind et nyt sted eller beslutter sig for at renovere det gamle, er der noget særligt over at gøre nogle ting selv.  Alt efter hvilke evner man har, og hvad man synes er sjovt, kan man give sig i kast med lidt forskelligt. Ofte vil det også være en del billigere at gøre nogle ting selv, og man kan på denne måde også sætte et mere personligt præg på hjemmet.

Grundlæggende gør det selv

Et sted, hvor man bl.a. kan spare nogle penge, hvis man er villig til selv at bruge noget tid, er på de grundlæggende ting. Det kan være sådan noget som, at man selv står for at spartle, male eller lægge gulv. Disse ting er det dog også vigtigt, at man får gjort korrekt. Ellers kan man risikere, at huset enten ikke lever op til standarderne, eller at man kommer til at lave en dum fejl, man kommer til at irritere sig over resten af tiden.

Derfor er det en god idé at sørge for at få hjælp til at komme ordentligt i gang, hvis ikke man ved noget om det i forvejen. Det kan være, man kan blive guidet af ekspedienten i butikken, hvor man køber materialer. Derudover findes der også masser af hjælpevideoer på internettet, hvis man gerne vil se, hvordan tingene skal gøres.

Byg dine egne møbler

Hvis man ikke synes de grundlæggende ting er så spændende at beskæftige sig med, kan man også få professionelle til det og i stedet kaste sig over noget mere interessant. Det kan f.eks. være, at man synes, det er spændende at bygge sine egne møbler og har et godt blik for det.

Man kan bl.a. bygge en reol, hvor man kan have forskellige ting stående. Det kan være yndlingsbøgerne, og hvis man også gerne vil have lidt dansk design ind, kan man f.eks. lede efter hoptimist tilbud. Derudover kan man også overveje at bygge sit eget spise- eller sofabord eller den helt perfekte stol til at stå i hjørnet.

Der er mange forskellige muligheder for at lave møbler til stuen selv, og det fede er, at man kan få dem, lige som man gerne vil have dem. Man kan lave dem i de ønskede mål og den farve og form, man allerbedst kan lide.

Find inspiration andre steder

Det kan dog også være lidt udfordrende at finde på alle de gode ideer, hvis man ikke allerede har dem. Dette er der dog heldigvis også råd for. Der er mange andre, der også har gang i gør det selv projekter, og nogle af dem er endda også med i tv-programmer om det. Sendetider for de bedste gør det selv programmer, kan man finde i en TV oversigt, så man er sikker på ikke at gå glip af programmerne.

Man kan dog også finde ideer mange andre steder. Man kan f.eks. finde spændende mennesker på sociale medier, kigge i magasiner og blade eller lade sig inspirere af sin omgangskreds, hvis der er nogle inspirerende mennesker blandt dem.

Share:
Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *