april 24, 2024

Bolig, Hus og Have

Råd og vejledning fra DIY folk. Byg selv billigere

Har du problemer med dit tag?

Det er ikke nogen hemmelighed at tage tager hårdt på tagene i årenes løb. Al den sol, regn og sne kan virkelig gøre et nummer ud af selv det mest robuste tag. Hvis du begynder at se slitage, eller hvis du tror, at dit tag måske er i dårlig stand, er det på tide at tilkalde en professionel. En tømrer kan give dig en nøjagtig vurdering af dit tag og fortælle dig, hvad der skal gøres. I dette blogindlæg vil vi tale om, hvilke tegn du skal kigge efter, hvis dit tag er ved at være på sidste vers, samt hvilken tagtype der kan være bedst for dit hus. Så læs videre for at få flere oplysninger!

Tegn påny tag

Der er nogle få ting, du skal kigge efter, når det gælder dit tag. Hvis du ser nogle af følgende tegn, er det på tide at tilkalde en ekspert. Tegn, på at dit tag snart bør udskiftes er:

Taget er utæt

Hvis du ser vand trænge ud gennem loftet, kan det være et tegn på, at dit tag skal udskiftes. Selv om du ikke kan se tegn på vandskader på indersiden af dit hus, er et utæt tag ofte et tegn på, at der er problemer med tagpladerne eller inddækningen omkring ventilationsåbninger og skorstene.

Taget er ved at hænge sammen

Hvis dit tag ser ud til at hænge, kan det være et tegn på, at spærene er ved at rådne. I dette tilfælde skal hele taget udskiftes i stedet for blot at reparere visse dele.

Der er mos eller alger på taget

Mos og alger kan ofte være tegn på dårlige tagplader eller et råddent tag. Hvis du kan se mos eller alger på dit tag, er det på tide at tilkalde en ekspert for at finde ud af, om dit tag skal udskiftes.

Få en faglig vurdering

Det kan være svært at vurdere, om skaderne er til stede, og om, hvor slem omfang det er i, og om der eventuel er andre tegn. Her bør du få en professionel og faglig burdering af dit tag, så du kan få en ide om, hvor slemt det står til, og hvis det viser sig, at det skal skiftes, så vil du helt sikkert også gerne vide mere om processen i forhold til at lægge nyt tag.

Kontakt en lokal tømre, eller en tag-ekspert, som kan komme og kigge og vurdere dit tag. De fleste gør det ganske gratis.

Processen, nyt tag

Hvis du er sikker på, at dit tag skal udskiftes, så kan vi kigge nærmere på, hvordan det hele foregår. For det at skifte et tag er et meget omstændeligt arbejde, som man ikke bør gøre selv. Lad Overlund Tømrer- og Snedkerforretning ApS stå for dit tagarbejde i Viborg. De gamle tegl skal af, og der skal lægges nye på. Et omstændigt arbejde, og også farligt, fordi det foregår i højde. Hvor omstændigt det er, kommer også an på, hvilke type nyt tag der skal på.

Valget om hvilke type nyt tag du ønsker, er afhængig af følgende:

  • Udseendet og fornemmelsen af dit hjem/hus stil
  • Dit budget (hvor meget du kan bruge på et nyt tag)

Rådfør dig med en tømrer for at få en faglig vurdering af, hvilken type tag der er bedst for din bolig.

Share:
Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *