juni 16, 2024

Bolig, Hus og Have

Råd og vejledning fra DIY folk. Byg selv billigere

Guide til valg af tag

Det er meget vigtigt at vælge det rigtige tag til dit hus eller din bygning. Der er mange ting, du skal overveje, når du vælger tag. Her får du en oversigt over de forskellige typer tag, så du kan finde det tag, der passer bedst til dine behov.

Tagmateriale

Der er ingen tvivl om, at det er vigtigt at du vælger det rigtige materiale. Det rigtige materiale skal være holdbart, nemt at arbejde med og æstetisk attraktivt for dig og selvfølgelig dit hus. og her skal du vælge mellem, teglsten, metal, træ og mange andre tagmaterialer. Hvilket materiale du bør vælge, kommer udelukkende an på hvilket ønske du har til dit tag. Hvis du har et ønske om et stort udvalg i farver og mønstre bør du vælge for eksempel en teglsten, da teglsten kommer i mange forskellige mønstre og farver. Hvis du har et ønske om et stærkt tag der kan holde til selv de kraftigste vindstød, bør du vælge metal, metal er nemlig et materiale der er skabt med styrke for øje. Hvad end du skal vælge teglsten, metal eller andet materiale, er det vigtigt at du kan se dig selv leve med det materiale i mange år.

Tagtype      

Der er rigtig mange forskellige tagtyper, og det er vigtigt at vælge en tagtype der passer til dit hus, eller bygning. Her tænker vi især på de nok mest anvendte som sadeltag, fladt tag, Københavnertag, Tag med ensidigt fald og Mansardtag. Alle disse forskellige tagtyper har en lang række fordele og ulemper, og de er alle udviklet til at passe til nogle specifikke bygninger og arkitekturer. Det er derfor vigtigt at du kender til dit hus eller din bygning, og hvilke krav der er til taget.

Få hjælp til at lægge dit tag

Hvis du gerne vil have hjælp til at finde det rette tag, eller hvis du gerne vil have hjælp til at lægge dit tag, kan du kontakte en tømrer. Du kan finde en tømrer der er i stand til at hjælpe dig med at finde og lægge dit tag på nettet. Du kan finde mange tømrere, der er villige til at hjælpe dig, og de kan også hjælpe dig med andre opgaver som f.eks. opsætning af spær. Tag gerne fat i din lokale tømrer og tagspecialist i Skibby, hvis du skal have hjælp til at lægge dit tag eller bare har brug for vejledning i forbindelse med at få et nyt tag.

Share:
Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *