juni 16, 2024

Bolig, Hus og Have

Råd og vejledning fra DIY folk. Byg selv billigere

Gør haven til et paradis for de legesyge børn

Haven er et af de mest magiske steder for børn, og derfor skal den være et trygt og hyggeligt sted at lege. Det kan være en god ide at indrette haven med forskellige aktiviteter tilpasset børnenes alder, så de får mulighed for at udforske naturen, eksperimentere med forskellige materialer og få motion. I denne artikel får du nogle bud på, hvad en god legeplads i haven kan indeholde, og hvordan du selv kan bygge et paradis for de legesyge børn.

Lav en sandkasse, der sætter fantasien igang

En sandkasse er et fantastisk legetøj, som kan sætte gang i børnenes kreativitet og fantasi. Når du skal bygge din egen sandkasse, så er der flere ting du skal overveje. 

Først og fremmest skal du finde den rette størrelse på din sandkasse. Du kan vælge selv at bygge den af langtidsholdbart træ såsom lærk eller thuja, eller du kan købe sandkassen færdigbygget. 

Derudover skal du have fat på sandet til din sandkasse. Her kan man ikke bare bruge hvad som helst. Godt sandkassesand vil nemlig undgå at blive til ler, der ødelægger legetøjet, ligesom det vil have en god evne til at binde sig sammen, så man kan lave flotte sandslotte og masse af sandkager.

Endelig vil det være godt at lave eller købe et låg med til sandkassen, så man holde fugle og andre dyr væk fra børnenes legeplads.

Byg dit eget gyngestativ – sikkert og sjovt!

Det kan være sjovt og spændende at bygge sit eget gyngestativ, men det er vigtigt at man gør det på en sikker måde. For at bygge selve stativet, bør man bruge træplader. Disse plader skal sættes sammen med rustfri stålbolte for ekstra styrke og stabilitet. Sørg for at finde et godt design, der både er holdbart og flot til jeres have.

Når rammen er færdigbygget, kan man begynde på gyngedelen af stativet – her anbefales det oftest at bruge galvaniserede rundstave, som skal forbindes med rustfri stålbolte for ekstra styrke og stabilitet. Til sidst kan man montere to store øjer på toppen af stativene for endnu mere stabilitet – disse øjer bruges desuden til at fastspænde rebene som holder gyngerne oppe i luften. 

Brug det, du allerede har i haven til at skabe et legeområde

Det er en god idé at udnytte det, man allerede har i sin have til at skabe et legeområde. Det kan være alt fra træer og buske, som man kan bruge som klatretræer eller skjulesteder, til græsplæner og andet beplantning, der kan bruges til leg. På den måde kan børnene selv opdage alt det skønne ved haven, og det vil blive lettere for dem at få et sundt og sjovt forhold til naturen. 

Share:
Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *