juni 16, 2024

Bolig, Hus og Have

Råd og vejledning fra DIY folk. Byg selv billigere

Gør haven til dit nye boligprojekt

Uanset om du er på vej til at flytte til ny lejlighed eller i hus, eller om du bliver boende, der hvor du er, kan du optimere din bolig, ved at tænke haven ind i boligen. Læs med herunder og få et par tips til hvordan det kan lade sig gøre.

Haven – når du flytter til nyt

At flytte til et nyt sted giver altid et hav af muligheder for forandring. Er det et helt nyt sted kan du holde øje med pressemeddelelser om stedet eller kigge efter andre nyheder om stedet.

Alternativt kan du også bare selv tage ud og researche området, hvis det ikke ligger alt for langt væk.

Kig efter muligheder for at få haven, eller naturen i det hele taget, med ind i selve projektet.

Haven – der hvor du bor

Måske har du allerede udnyttet hele haven og alle altankasser. Hvis ikke er det en god ide at se dig om efter muligheder.

Er der ikke meget have til din bolig, kan du undersøge om der er plantekasser til lege i dit område. I flere kommuner er der stillet plantekasser op i mange parker og grønne områder, som borgerne kan beplante, mod et lille vederlag.

Når haven kun er en altankasse

Bor du i lejlighed og har du ikke adgang til en fælles have, så har du heldigvis lov til at opsætte lige så mange altankasser, som du kan finde plads til.

Der findes dybe gode og solide altankasser, hvor det nemt kan lade sig gøre at dyrke andet end bare krydderurter og blomster. Du kan nok ikke få kartofler til hele vinteren, men kål og bønner er absolut afgrøder som kan lade sig gøre i en altankasse.

Blomster og krydderurter

Selv hvis der kun er plads til at så vilde blomster og krydderurter, skal du alligevel overveje at gøre det. Alt hvad der er grønt er godt. Det er både godt for biodiversiteten og for dig selv.

Share:
Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *