april 24, 2024

Bolig, Hus og Have

Råd og vejledning fra DIY folk. Byg selv billigere

Frisk hus og have op – få hjælp eller gør det selv

Under corona har de fleste haft tid til en revurdering af alle omstændigheder – ydre såvel som indre. Det har b.la. sat gang i en bølge af gør-det-selv-projekter, og for de, der ikke slog til med egne kræfter, har der heldigvis været hjælp at hente hos danskhusoghaveservice.dk 

Meget tid betyder refleksion 

Tid er i hvert fald ikke det, folk har manglet under corona – tværtimod. Mange har måttet rykke arbejdspladsen hjem, eller værre – mistet jobbet. Dette er nogle af de konsekvenser, en pandemi har haft på samfundet og dermed privatpersonerne, der udgør det. Men ikke kun dårlige ting er udsprunget af situationen. Der har været tid til at revurdere sin tilværelse. Dette har medført mange banebrydende ændringer i eget liv – måske har man fundet ud af, at kærligheden mellem samleveren og en selv ikke længere er det perfekte match, måske har man taget et valg om en livsstilsændring til fordel for det sundere, eller måske var det de mere overfladiske punkter, der trængte til at blive taget til genovervejelse. Mange har i hvert fald kastet sig over de praktiske projekter – både i hus og have. Dette bunder nok også i, at man har opholdt sig i samme rammer så mange timer i døgnet og er blevet noget så træt af at kigge på de samme gamle låger, og endevæggen, der trænger til en kærlig hånd.  

Gør hus og have sommerklar 

Efter en lang vinter, er det ikke ligefrem fordi hus og have stråler og byder op til hygge og selskab. Om vinteren visner alt, bladene falder af træerne, og de smukke farver er ikke at skue. Men dette kan der gøres noget ved, når foråret kommer snigende. Det er nemlig i disse måneder, man kan forberede sig på sommerens indtagen, og hvor man kan bruge tiden på at få alt til at skinne, inden man for alvor opholder sig på udearealet. At være ejer af en have om sommeren er et privilegium, for når solen står højt på himlen og skyerne er væk, kan man ikke andet end at opholde sig i naturen. Dette bliver kun endnu federe, hvis de rigtige rammer er til det. I en perfekt have er det vigtigt at have en oase, hvor man kan slappe af med en god bog og en læskende drik. Hvad vigtigt også er, er et område, der egner sig til spisning, for hvad er mere lækkert end mad, der er lavet på grillen, serveret med en kold drink og i selskab med gode mennesker? 

Planlæg sommerfesten 

Nu hvor der er blevet arbejdet på den frodige, indbydende og rummelige have i løbet af foråret, så er det vist også på tide, at den skal indvies, når sommeren indtræder. Og hvordan indvier man en have bedre, end med en vaskeægte sommerfest? En sommerfest er noget, der står højt på listen over begivenheder, der skaber gode minder. Man har i vintermånederne længtes efter de sene aftener og kolde øl i udendørs rammer, så denne setting er noget af en gensynsglæde. Man behøver ikke så meget andet end et overdækket areal, i tilfælde af regn, nogle læskende drikke, en masse festligt musik, og ellers er det bare at tage solbrillerne i håret og nyde den smukke have, der danner festens omkreds. Efter et langt haveprojekt er der ikke noget mere tilfredsstillende, end at se den blive brugt, så det er med at udnytte de små anledninger.     

 

Share:
Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *