april 24, 2024

Bolig, Hus og Have

Råd og vejledning fra DIY folk. Byg selv billigere

Få råd til boligrenovering

Statistikkerne viser, at danskerne i de seneste år er blevet vilde med at renovere boliger. Stadig flere kontakter den lokale tømrer og murer for at få revet en væg ned eller for at få bygget nydt. Der er dog også flere og flere, der forsøger at gøre det selv og i stedet går i tømrerhallen. Årsagen til renovering kan dog variere meget.

Generelt bor danskerne dog i gamle huse, hvilket indretning, byggestil og størrelse selvfølgelig bærer præg af. Derfor er mange af de renoveringsivrige danskere utvivlsomt på vej til at gøre deres hus mere moderne. Der er dog også den gruppe, der ikke renoverer af lys men af nødvendighed.

Gør det selv

Det faktum, at en stor del af danskerne bor i gamle huse, betyder nemlig også, at mange bøvler med permanente skader og i det hele taget en plettet tilstandsrapport. Desværre findes der også en tredje gruppe danskere, og det er dem, der ligeledes står med et skadet hus, men som af den grund ikke kan komme af med det, og simpelthen ikke har pengene til at renovere. Det kan være, at det mangler likviditet, eller i forvejen står i gæld i huset. Hvad end grunden er, er det en ærgerlig situation, som ingen burde befinde sig i. Er man snedig, er der dog en vej ud, der kan ende med et solgt eller i hvert fald et istandsat hus.

Som nævnt tidligere er der nemlig mange, der vælger selv at stå for nogle af de mindre renoveringer på huset. Det er nemlig betragteligt billigere, om end det selvfølgelig kræver et par køreture til byggemarkedet og en masse tid til at sætte sig ind i nogle af de lidt mere komplicerede teknikker. Heldigvis har langt de fleste af os en lærebog lige ved fingerspidserne i form af internettet.

Spar og lån

Selv et gør-det-selv projekt kræver dog en vis mængde kapital for at komme ordentligt op at stå. Derfor kan det også være, at I bør overveje at søge online, når det kommer til finansiering. Selvom man ofte kun får fortalt skrækhistorierne, er der nemlig også rig mulighed for at finde lån med lav rente online. Særligt hvis projektet er af lidt større kaliber, kan det være en god ide at finde lån med lave renter. På den måde undgår man nemlig, at udgifterne bliver meget større, end man regnede med. Det er dog også en myte at, man kun kan låne små mængder online.

Hvis jeres renoveringsprojekt kræver et lån på 500.000, så lån 500.000. Det kan nemlig sagtens lade sig gøre, og alternativet er at stå med et halvfærdigt projekt, som alligevel ikke er pengene værd. Man skal naturligvis ikke gå hovedløst ind i projektet. Spar hvad der kan spares, men vær heller ikke bange for at bruge og låne penge, når det er nødvendigt. Kun sådan får I et hjem, der faktisk er pengene værd.

Share:
Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *