juni 23, 2024

Bolig, Hus og Have

Råd og vejledning fra DIY folk. Byg selv billigere

Er det svært at vedligeholde en båd?

Det er en ganske særlig følelse at være bådejer, og intet slår at sejle på det åbne hav i sin egen båd. Men inden du kaster kærligheden over en flot båd, så husk at det også kræver vedligeholdelse at være indehaver af sådan en fantastisk ting. For det kan kræve sin mand, når båden skal vedligeholdes. Vi bringer her en liste over nogle af de ting, du skal være obs på.

Her er nogle af de ting, du skal kunne håndtere…

Hvis du er ved at blive bådejer, skal du være opmærksom på, at det kan stille lidt krav til fingerfærdighederne – medmindre du har råd til at betale dig fra at få klaret arbejdet. Men dermed går der også lidt af charmen ved at have en båd, hvis du spørger os.

Når du skal vedligeholde din båd, bør du have styr på at kunne kontrollere batteriet og el på båden, at kontrollere motorolie og kølervæske, at efterse propellen og drivakslen, at efterse tank til brændstof og kontrollere for lækager m.m., at sørge for ræling og gelænder er sikkert og stabilt, at have styr på bådens sikkerhedsudstyr.

Foruden dette skal du kunne tage dig af bådens skrog, hvilket kan kræve meget knofedt og hårdt arbejde.

Mange både er i dag af glasfiber, og det skal holdes pænt og vedlige for at holde levetiden på båden i top. Båden skal vaskes og vokses, og fra sæson til sæson har den godt af, at du sliber den og giver den maling og en god primer til båd. Der findes mange forskellige primere, men vi anbefaler Hempel primer, som efter vores ydmyge mening er den allerbedste på markedet.    

Husk dog også at holde din båd ren indeni, da du ellers kan opleve at få problemer med svamp! Du skal dog ikke rengøre med hårde kemikalier, men igen finde en velegnet gang rengøringsmidler, der egner sig til glasfiber.

Husk desuden, at metaldele altid skal kontrolleres for rust – ligesom du ville gøre på en bil eller motorcykel.

Share:
Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *