juni 23, 2024

Bolig, Hus og Have

Råd og vejledning fra DIY folk. Byg selv billigere

Efter renovering kommer indretning – hvad gør man?

Efter en lang renoveringsproces, kan det være nemt at glemme at man også skal indrette sit hjem. Det har været tomt i månedsvis, og der har været rod og besværlige boforhold. Nu når det hele er overstået, står du der med tomme, lækre rum og skal indrette det hele. Men hvad gør man? Det kan du læse mere om her. 

Find din personlige indretningsstil

Nu er det ikke længere sådan, at alle skal følge den samme trend og bo i hjem, der i princippet ser helt ens ud. Nu er der plads til dig, bogstaveligt talt, og din personlige stil. Det er dig der skal sætte præg på dit hjem på en måde som gør det til et hyggeligt sted at være. Der er mange muligheder, for dig der gerne vil indrette lidt personligt. En ting som du med fordel kan tænke over, er hvordan du leger med farver og teksturer, for at skabe god stemning.

Det at skabe stemning er nemlig ret centralt, når det kommer til indretning. Rummene skal ikke udelukkende være pæne, de skal også være funktionelle og stemningsskabende. En varm og indbydende spisestue kan med fordeles indrettes med tilbud på spisebordsstole og store, varme gardiner som giver en luksuriøs og lækker følelse. Man kan lege med teksturer som uld og velour, som sætter et helt særligt præg på et rum.

Det er jo noget med, at dit hjem skal sige noget om hvem du er som person. Det gør det nemmere, hvis du dekorerer det med personlige og unike ting. Måske har du en yndlingskunstner, som du gerne vil hænge noget af på din væg. Måske har du nogle ting fra din barndom, der med fordel kan sættes frem og familiebilleder, der skal op at hænge. Uanset hvad det er, så er det essentielt at det sig er noget, om den og dem der bor der. Dette kan man med fordel også tage udgangspunkt i, når man skal indrette et teenageværelse. Indret det med noget, som din teenager kan lide og føle sig hjemme i. På den måde har man også en indretning, der varer meget længere, fordi man ikke bliver træt af den på samme måde. Du kan også nemt finde unike ting og elementer på loppemarkeder og i brugtbutikker.

Leg med lys og varme

Man kan også gå den anden vej og lege med lyse og lette teksturer, for at skabe mere lys. Det kan for eksempel gøres med lyse blomstertapeter og transparente, lette gardiner, så man kan give lidt svensk sommerhusfølelse, selv om man måske bor midt i byen. Der er ingen grænser, og der er heller ikke nogen der siger, at du skal have den samme stil i hele boligen. Her kan du lege og gøre præcis som du har lyst til.

Alt er lov, og der er ingen begrænsninger på hvordan du skal indrette dit hjem. Du skal føle dig netop hjemme, og derfor skal du tage udgangspunkt i dig selv og de andre der eventuelt bor i dit hjem, og finde en stil og en stemning, som I godt kan lide.

 

Share:
Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *