juni 16, 2024

Bolig, Hus og Have

Råd og vejledning fra DIY folk. Byg selv billigere

Der er mange fordele i at flytte i nye, moderne studieboliger

Rigtig mange studerende bor i studieboliger. Disse fås i mange forskellige prisklasser og størrelser. Derudover er der også stor forskel på, hvor god stand, de forskellige studieboliger er i. Nogle er nemlig rigtig gamle og nedslidte, mens andre er nye og lækre. Lige meget hvad, du søger, er det dog ikke altid lige nemt at få fat i. Der er nemlig rift om studieboligerne. Nye såvel som gamle. Søger du en studiebolig, skal du altså være tidligt ude.

Der kommer flere og flere studieboliger i København

Der er ingen tvivl om, at rigtig mange unge mennesker gerne vil til København for at studere. Det betyder naturligvis, at behovet for studieboliger ikke ligefrem daler. Heldigvis bliver behovet for flere boliger mødt. Der kommer nemlig flere og flere nye studieboliger i København. Og det er rigtig lækkert for alle dem, der kan få et sted at bo. Nye boliger er nemlig ofte foretrukket over de gamle, da standen er en del bedre. Gamle studieboliger er ofte ganske fine, men bare nedslidte. Dog kan det jo være billigere at bo i en ældre bolig. Og det har jo også noget at skulle have sagt. Især når man er en ung studerende, der lever af sin SU.

Man kan få mange studieboliger, der er ganske SU-venlige. Når man så også får noget boligstøtte, er der mange, der godt kan få det til at passe. Derudover er der selvfølgelig også mange studerende, der har et job ved siden af studiet. Så ofte er det ikke en kæmpe udfordring. Men det er jo ikke en mulighed for alle. Derfor er der flere, der vælger at bo lidt uden for byen.

Vil du spare på huslejen, kan det betale sig at bo lidt uden for byen

Studieboliger i eller tæt på centrum er ofte dyrere end dem, der ligger lidt længere ude. Derfor kan det godt betale sig at bosætte sig ude for byen. Især hvis man ikke har det store budget. Rigtig mange studerende bruger for eksempel en del penge på studiebøger. Og det er ikke helt billigt. Derfor kan det være nødvendigt at bosætte sig et sted, hvor det ikke er så dyrt.

De fleste, der studerer i København, vil gerne bo i eller omkring byen. Her er det dog sværere at finde billige studieboliger. Så det er nødvendigt for rigtig mange at have noget arbejde ved siden af. I en by som København er der gode muligheder for studiejobs. Man kan for eksempel arbejde som tjener eller bartender på de mange restauranter og barer i byen. Det er altså med at gøre en indsats, hvis du vil have en god studiebolig.

Share:
Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *