april 24, 2024

Bolig, Hus og Have

Råd og vejledning fra DIY folk. Byg selv billigere

Vidste du godt, at du frit kan vælge elselskab?

Som dansk forbruger kan du frit vælge det elselskab du ønsker

Du har siden 1. januar 2003 selv kunne bestemme, hvilket elselskab du vil gøre brug af. Dette frie valg, giver dig som forbruger flere muligheder at vælge til og fra. Det øgede antal udbydere er med til at øge konkurrencen, som du som forbruger kan drage nytte af. Konkurrencen elselskaberne imellem gør at priserne kan variere, og det er derfor ikke ligegyldigt, hvor du får din el fra. 

Uigennemskuelige regninger for den almindelige forbruger

 Som forbruger kan det være yderst svært at gennemskue elregningen, og om der overhovedet er penge at spare ved at skifte elselskab. De forskellige elselskaber fortæller det samme, nemlig at det er ved dem, du får det bedste tilbud. Det er jo en vild jungle at finde rundt i. 

Hvis du ser på din elregning samlet set, er det en tredjedel som er variabel alt efter hvilket elselskab du vælger, og to tredjedele som ligger fast i form af forskellige afgifter, og du skal altså derfor betale denne del uanset hvilket elselskab du vælger at gøre brug af.

Lad os se nærmere på den del du kan kontrollere. Ved et simpelt tjek af dine muligheder, kan du måske spare på din elregning, uden at du selv skal ændre dine eller din families vaner. Find dit nye elselskab her og spar penge på din elregning. Dette tjek bør gøres årligt eller ved store udsving på din elregning, med et uændret forbrug. På denne måde sikrer du at have de bedste forudsætninger for en så lav elregning som muligt. 

Spar penge, og brug dem på andet end el 

De besparelser du laver på din elregning, giver rum i økonomien til andet. Uanset om du er til ture til udlandet eller nyt til hjemmet, vil besparelserne komme dig til gode.

Share:
Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *