juli 12, 2024

Bolig, Hus og Have

Råd og vejledning fra DIY folk. Byg selv billigere

Trampolin test – De 2 bedste trampoliner til haven

Når en trampolin bruges med det rette opsyn, er en trampolin i topkvalitet en sjov og spændende måde at få lidt motion i din egen baghave. Vi brugte timer på at undersøge havetrampoliner, vurdere opsætning og vedligeholdelse, sikkerhedsfunktioner og selvfølgelig kvaliteten på trampolinen i form af holdbarhed og springet man får på den.

Vores bedst i test valg faldt på Berg Champion trampolinen med sikkerhedsnet, der har en holdbar rustbeskyttet ramme i stål, design uden mellemrum man kan falde ned i, ekstra fjedre og bedre hoppedug for det bedste spring.

Her er de, i følge os, 2 bedste trampoliner til haven, til både børn og voksne.

Havetrampoliner i denne trampolin test

 1. Berg Champion – Bedst i test

 2. JumpMaster – Bedst til prisen

Berg Champion med sikkerhedsnet – Bedst i test

Berg Champion trampolinen er en af de bedste i sin klasse til privat brug i haven. Den har en fantastisk afsæt på hoppedugen og lethed, samt sikkerhedsfunktioner, der opfylder alle krav – hvilket gør den til et fremragende køb!

Trampolinens fjedre er de unikke Goldsprings, som er galvaniserede i modsætning til mange andre trampolin modeller. Gold fjedre har en rigtig god affjedring. Dine fjedre forbliver så gode som nye og ruster ikke.

Berg Champion er blevet udstyret med noget helt særligt: De dobbelte fjedre, betegnet som TwinSpring, giver et ekstra godt afsæt, samtidig med at de sikrer stabilitet.

Hoppedugen bruger den nyeste teknologi, nemlig Bergs patenterede “AirFlow”, som tillader op til 50% mere luft i gennem dugen. Det giver et bedre og mere behageligt spring.

Modellen fås også som en nedgravet trampolin.

Sikker trampolin

Trampoliner har en 38 cm sikkerhedskant, som dækker både metalramme og fjedre for at mindske risikoen for skader.

Den bredere beskyttelse, som denne trampolin tilbyder, gør det mere sikkert for brugerne, da de ikke træder gennem nogen sprækker mellem hoppedugen og rammen.

Den bedste trampolin i test

Den nyeste udgave af Berg trampolin har en stabil sort ramme i galvaniseret stål, et stærkt sikkerhedsnet og god hoppekomfort til små børn på minimum 20 kg.

Den findes i flere størrelser, fra en diameter på 330 cm og opad. Du kan både få Champion modellen som en rund trampolin, og som rektangulær trampolin, altså oval eller aflang, i en såkaldt Berg Grand Champion 520 udgave, og som en firkantet trampolin, i Ultim udgaven.

Det anbefales, at du vælger den størst mulige, og som passer bedst til dine behov, fordi jo mere plads, jo bedre. En Berg Grand Champion 520, som er en meget stor trampolin, hvis ikke den største trampolin, er et godt valg, hvis du har masser af plads i haven. Den er dog for stor til at være en indendørs trampolin.

De bedste trampoliner fås altid i mange udgaver, og det gør Berg Grand Champion 520 også.

På Bergs trampoliner er kvaliteten altid den samme, uanset størrelsen du vælger. En stor trampolin er lige så sikker som en lille trampolin.

Berg Champion er bedst i test mange steder

Berg Champion er valgt som den bedste trampolin mange steder.

I denne trampolin test på Kondition.dk er den også bedst i test. Kondition.dk skriver bl.a at det er solid trampolin, der kræver et minimum af vedligeholdelse. Og at “Berg står for høj kvalitet, og samtidig er deres produkter nogle af de mest sikre der er på markedet”.

Det svenske testmagasin Testfakta.se har gjort et stort stykke arbejde med at teste forskellige typer og mærker trampoliner, hvor de sammenlignede syv modeller fra forskellige firmaer for sikkerhedsfunktioner samt ydeevne såsom vægtkapacitet eller springafstand mellem to punkter på deres overflade (gennemsnittet).

Berg Champion blev modtog alle guld-udmærkelser, og tog også titlen som “Bedst i test” hjem.

Den svenske tv-kanal, Sveriges Television (SVT) har testet mange trampoliner i deres forbrugerprogram REA og her blev Berg Champion også kåret som bedst i test af alle i deres trampolin test.

Svenske Teknisks Forskningsinstitutet gav også Berg Champion topkarakterer for sin præstation under forskellige test, hvilket betyder at den overgår konkurrenterne ganske pænt.

Berg trampoliner er et godt valg

Berg trampoliner er altid et godt valg, og de har vundet mange bedst i test titler.

Skal det være en billig trampolin fra Berg, kan vi anbefale Berg Favorit eller Berg Grand Favorit.

Berg Favorit har været på markedet i mange, mens Berg Grand Favorit har lidt færre år på bagen. Begge modeller er meget anerkendte, især Berg Favorit har været og er stadig meget populær grundet den billigere pris.

Selvom Berg Favorit er billig, og Berg Grand Favorit ligeså, så er det dog stadig ikke en lavpris trampolin. Det er gode trampoliner aldrig. Men det er en god trampolin til prisen, med en ramme i galvaniseret stål. Mange andre trampoliner til samme pris, er i dårligere kvalitet.

Deres dyreste model hedder Berg Elite. Berg Elite fås både som rund, firkantet eller rektangulær trampolin. Berg Elite kan betegnes som den perfekte trampolin eller den ultimative havetrampolin. Selve trampolinen bruges også ofte på offentlige steder, da den lever op til diverse krav fra myndighederne.

Både Berg Elite, Berg Champion og Berg Favorit har gold fjedre. Alle tre trampoliner er sikre valg, når der skal købes ny trampolin.

Den runde trampolin er det mest populære valg, som udendørs trampolin, men aflange trampoliner vinder mere og mere indpas i de danske hjem, da en oval trampolin giver meget plads til at hoppe på.

Berg trampoliner kan købes på både danske og internationale webshops.

Specifikationer

 • Gold fjedre

 • AirFlow

 • Bred sikkerhedskant

 • Solid ramme i galvaniseret stål

 • Maksimal personvægt: 120 kg

 • Levering 1-2 hverdage

JumpMaster trampolin – Bedst til prisen

Dette er en rund trampolin fra JumpMaster der fås i 3 forskellige størrelser. Det er en af de billigere trampoliner i denne trampolin test, men trods prisen, er det stadig en god trampolin. Det er ikke altid at billige trampoliner er dårlige.

Skal du have ny trampolin, og skal det være en billig trampolin, så er JumpMaster et godt valg.

I PriceRunner’s trampolin test har Jumpmaster fået en tredjeplads, hvor den bliver kåret som “bedste lavpris trampolin”. Men konstruktionen af denne trampolin minder mere om en dyrere trampolin, end som de billige trampoliner, og den kan holde til 120 kg, før den går i stykker!

Du får rigtig meget for pengene med denne havetrampolin, og du får ikke kun et sikkerhedsnet med, du får også en stige, som ellers normalt købes separat.

En rund trampolin er et godt valg for børn, der ønsker at øve deres balanceevne på en sjov måde. Den cirkulære form garanterer, at de lander relativt tæt på midten.

Hoppedugen er skridsikker og den har en 38 cm bred sikkerhedskant, som forbindes med 3 cm intervaller hele vejen igennem, så du kan hoppe uden at bekymre dig om lande det forkerte sted!

Modellen her har en ekstra hård, galvaniseret ramme lavet af robust aluminium, hvilket gør den endnu bedre mod eventuelle rustangreb.

Det er ikke den bedste trampolin, men den er ekstrem god til prisen

Efter at have set på andre trampoliner, er det måske ikke den bedste trampolin i test, men det er en fremragende trampolin til prisen.

Trampolinen har fået samme vurdering i mange andre trampolin test, nemlig at den er “Bedst til prisen”. Det vidner om at dette er en god trampolin, som holder hvad den lover.

Du kan også få den som nedgravet trampolin. Det er også en af de bedste trampoliner til prisen i den nedgravet udgave.

Specifikationer

 • Maksimal personvægt: 120 kg

 • 3 størrelser

 • Stige medfølger

 • Levering: 1-2 hverdage

Hop sikkert på din trampolin

Før du bruger en trampolin, skal du sikre dig, at sikkerhedsudstyret virker.

En havetrampolin kan være sjov for alle i din familie, men det kan også gå galt, hvis du ikke tager forholdsregler som, at placere den på et passende sted med græs eller et andet blødt underlag. Så tjek altid først, før du hopper på den!

Er trampolinen våd, skal du overveje ikke at bruge trampolinen. Det er nemmere at glide på en våd hoppedug end på en tør. Og man kan altså hoppe højt på en trampolin, så det kan hurtigt gå galt, hvis du ikke er forsigtig, og tager de rette forholdsregler.

Er det børn der skal hoppe på trampolinen, så anbefales det at der er en voksen til at holde øje med dem. Børn kan hurtigt glemme sikkerhedsreglerne, som f.eks at man skal hoppe en ad gangen. Det er jo trods alt sjovere at hoppe sammen med vennerne, men det er bare ikke sikkert.

Vælg den rette trampolin

Det er vigtigt at du vælger den rette trampolin, så du ikke fortryder dit køb af ny trampolin senere. Der er nemlig mange forskellige trampoliner på markedet, og det er ikke alle der er lige gode.

De forskellige trampoliner har alle hvert deres design, og skal du træne springgymnastik, så er det vigtigt at du vælger en god trampolin.

Et godt opspring er selvfølgelig vigtigt, og det samme er slidstærkt vinyl. De fleste trampoliner leveres ikke med gold fjedre eller TwingSpring, som de gode trampoliner fra Berg. Berg Favorit er dog undtagelsen når det kommer til TwinSpring.

Alle trampolinerne fra Berg fås både som runde trampoliner og som aflange. En større trampolin kræver mere plads, men den giver også plads til mere sjov for børn og barnlige sjæle.

Du skal også tænke over hvordan du kan beskytte trampolinen, fordi i modsætning til en nedgravet trampolin, så kræver en trampolin på ben, mere beskyttelse mod vind og vejr.

Du skal også overveje hvor du vil placerer trampolinen, måske er en trampolin til nedgravning det bedste valg for dig. Når trampolinen skal placeres er det vigtigt, at du måler præcist op i din have, så du kan finde ud af hvor stor en trampolin, du har plads til.

Har du f.eks plads til en Berg grand champion 520, eller bare den lidt mindre Berg grand champion 470, så kan det absolut anbefales at du vælger en af disse to trampoliner.

Højst 120 kg og en person ad gangen

Du skal også tage højde for hvor meget vægt din nye trampolin skal kunne bære. De fleste trampoliner har en maksimal brugervægt på 120 kg. Har du brug for at hele trampolinen har en højere maksimal personvægt end 120 kg, så skal du kigge godt efter for at finde det.

At trampolinen kan bære 120 kg betyder ikke at du skal lade fler børn springe på din nye trampolin samtidig, selvom mange børn vil foretrække dette. Det kan ikke anbefales at lade flere hoppe samtidig på din trampolin, og slet ikke hvis de vil lave akrobatiske øvelser.

En trampolin er lavet med henblik på at der er 1 person ad gangen der hopper, selv Berg’s trampoliner.

Af andre anbefalesværdige modeller finder vi Salta premium og Salta Royal. Både Salta Premium og Salta Royal er fine trampoliner til gode og billige priser.

Share:
Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *