juni 16, 2024

Bolig, Hus og Have

Råd og vejledning fra DIY folk. Byg selv billigere

Se dit hjem som en investering

Som en smart husejer, ser du måske ikke kun dit hjem som det sted du bor, men også som en investering. Det er nemlig en af de bedste måder at skabe velstand gennem egenkapital. 

 

For udover er at ejendomsmarkedsværdien stiger helt generelt, så har du som boligejer også mulighed for at styrke din investering gennem opgraderinger på dit hjem, som du samtidig kan nyde fordelene af.

 

Dette vil vi gennemgå nedenfor, hvor du også kan se, hvad en ejendomsmægler i Næstved og lignende vil råde dig til at gøre, og se desuden hvilke opgraderinger du kan lave på dit hjem, og hvor meget du kan tjene hjem på dem igen.

 

Udvid arealet

 

Det er blevet eftertragtet at have lidt flere kvadratmeter til rådighed blandt de fleste husejere. Derfor kan det også betale sig at lave en tilbygning til dit hjem. Boligens værdiforøgelse af udgiften varierer dog i høj grad, afhængigt af hvilken type tilbygning der laves. 

 

Du vil typisk ikke indhente mere end 0-25 % af udgiften, hvis det er en udestue der opføres, da der ikke er særlig stor efterspørgsel på dette, blandt de fleste købere. Derfor vil du heller ikke kunne hente investeringen hjem, hvis du vælger at få opført en udestue, selvom du måske selv finder den funktionel, og synes at det er en god og nem måde, at få udvidet husets areal på. 

 

Hvis du ønsker en investering, der kan hente en stor andel af udgifterne hjem og øge husets ejendomsværdi, er pengene bedre brugt på at få etableret en første etage. Dette er specielt en god investering omkring storbyerne, hvor grundene har en tendens til at være mindre, og det kan derfor bedre betale sig at bygge oven på. 

 

Hvis du har interesse i at få nogle flere kvadratmeter i huset, så er det en god idé eksempelvis at høre din ejendomsmægler i Faxe ad hvad der bedst kan betale sig. Der er nemlig stor forskel på, hvor I landet, hvilken slags udvidelse der er den bedste investering, og en ejendomsmægler i Haslev, vil højst sandsynligt kommet med et andet bud. 

 

Energirenovering

 

Der er desværre ikke særlig mange penge at hente hjem igen på en energirenoverings-investering. Derfor bør energirenovere for din egen skyld, mens du bor i huset, da salgsprisen ikke bliver påvirket betydeligt af en energirenovering. 

 

Hvis du får en solcelleanlæg, vil muligvis kunne hente omkring 40% af din investering hjem, mens du kun får omkring 10% igen af en hulmursisolering eller isolering på loftet. Til gengæld kan denne investering ses på varmeregningen, og det kan altså godt betale sig, hvis du har tænkt dig at bo det pågældende sted i et længere stykke tid, og ikke vil sælge dit hus direkte efter renoveringen.

 

Køkkenrenovering

 

Når det kommer til renovering af køkkenet, er du måske mest tilbøjelig til at rive det gamle nedslidte køkken ned og erstatte det med et luksuskøkken. Dette kan dog ikke betale sig i særlig høj grad, hvis du har et ønske om at tjene din investering hjem igen. 

Det kan nemlig bedre betale sig at erstatte det med et lavpriskøkken. For selvom det stadig ikke er luksus, så vil en køber langt hellere have et nyt billigt køkken end et gammelt nedslidt. Derfor kan du også forvente at hente 50-100% af investeringen hjem igen. 

Share:
Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *