juli 12, 2024

Bolig, Hus og Have

Råd og vejledning fra DIY folk. Byg selv billigere

Sådan oprettes et ApS

Hvis du ønsker at oprette dit eget selskab, er du måske stødt på begrebet “ApS”. Men hvad er et ApS egentlig, og hvad skal du gøre for at oprette et? I dette blogindlæg vil vi diskutere alt, hvad du skal vide om at oprette et ApS-selskab. Vi vil tale om fordelene ved et ApS, de trin, der er involveret i oprettelsen af et ApS, og nogle af de ting, du skal overveje, før du træffer en beslutning. Så hvis du overvejer at starte din egen virksomhed, så læs videre!

Om ApS

Et ApS-selskab, en forkortelse for Anpartsselskab, er et selskab med begrænset ansvar med mindst to aktionærer. Aktionærerne kan enten være fysiske eller juridiske personer. Et ApS-selskab har ikke nogen bestyrelse, men det har en administrerende direktør, som er ansvarlig for den daglige ledelse af selskabet. En af fordelene ved et ApS-selskab er, at det er relativt nemt og hurtigt at trykke Opret ApS. En anden fordel er, at aktionærernes ansvar er begrænset til deres investering i selskabet. Det betyder, at hvis selskabet går konkurs, vil aktionærerne ikke blive holdt ansvarlige for dets gæld.

Sådan oprettes et ApS

De forskellige trin i oprettelsen af et ApS-selskab er følgende:

– Vælg et navn til din virksomhed. Navnet skal slutte med “ApS” eller “A/S”.

– Registrer virksomheden hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.

– Udarbejdelse af vedtægter.

– Afhold det stiftende møde.

– Udpeg en administrerende direktør.

– Åbn en bankkonto i selskabets navn.

– Registrer dig til skat.

– Få alle nødvendige licenser eller tilladelser.

Overvejelser før oprettelse af et ApS

Inden du beslutter dig for at oprette et ApS-selskab, er der nogle få ting, du bør overveje.

1- Først og fremmest skal du spørge dig selv, om et ApS er den rigtige juridiske form for din virksomhed. Et enkeltmandsvirksomhed eller et selskab med begrænset ansvar kan i nogle tilfælde være mere velegnet.

2- For det andet skal du sikre dig, at du har den nødvendige tid og de nødvendige ressourcer til at oprette og drive et ApS-selskab.

3- Endelig skal du overveje, om du har nogen forretningspartnere, der kan hjælpe dig med at oprette og drive virksomheden.

Koster det penge at oprette?

Der er nogle få omkostninger forbundet med at oprette et ApS-selskab, men de er relativt små. I første omgang koster det på nuværende tidspunkt 670 kroner i gebyr at oprette et anpartsselskab ved Selskabsstyrelsen. Herefter skal du altså kunne stille op med en kapital på min. 40.000 kroner. Det kan være i rede penge, men det kan også være i værdier.

Alternativer til ApS

Der findes nogle få alternativer til ApS-selskabet, som kan være mere hensigtsmæssige i nogle tilfælde. Det drejer sig bl.a. om enkeltmandsvirksomheder, A/S aktieselskab, I/S Interessentselskab, Holdingselskab, Iværksætterselskab og mange flere. Alle selskaber har hver sine fordele og ulemper, så man skal lave sin research, inden man vælger selskab, da det kan have store konsekvenser, hvis man ikke vælger det rette.

Vi håber, at du er blevet lidt klogere på, hvad et ApS selskab er. Hvis du gerne vil vide mere, så lav din research eller kontakt en advokat for at høre mere.

Share:
Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *