juni 16, 2024

Bolig, Hus og Have

Råd og vejledning fra DIY folk. Byg selv billigere

Sådan maler du dine møbler

Har du købt nogle gamle genbrugs-møbler, fundet en stol på loftet eller trænger dit gamle spisebord til at blive frisket op? Ved at male dine møbler kan du skabe et helt nyt udtryk i dit hjem uden at skulle investere i helt nye. Det har også den fordel, at dine møbler kan blive præcis den farve, du drømmer om. Der er dog nogle ting, du skal være opmærksom på, når du dine møbler skal males. Læs med her og bliv klogere på maling af møbler. Husk at du også altid kan kontakte en professionel maler og få gode råd til dit malerprojekt. Hvis du bor på Fyn, kan du fx kontakte din maler i Odense og få hjælp til at male.

 

Forberedelse

Inden dine møbler skal males, skal de rengøres grundigt. Hvis møblerne ikke er rene, vil malingen ikke hæfte ordentligt og resultatet vil være derefter. Rengøringen er vigtigt uanset, om du maler på træ eller metal. Hvis ikke møblerne er rengjort, risikerer du at malingen hurtigt begynder at skalle af. Brug en grundrens til at fjerne fedt og snavs fra møblet og tør efter med en ren opvredet klud for det bedste resultat.

Slibning inden maling

For at malingen hæfter så effektivt som muligt, skal dine møbler afslibes inden de males. Vent til møblerne er tørre efter rengøringen og slib med fint sandpapir og en let hånd. Tag dig god tid, så du kommer ind i alle hjørner og får et helt jævnt, mat resultat. Når møblerne er slebet, skal slibestøvet fjernes. Brug en hårdt opvredet klud eller en lille børste.

Grund møblerne

Brug en grunder inden du maler for det bedste resultat. Hvis du maler mørkere træmøbler, kan du med fordel bruge en spærregrunder, så du er sikker på, at træet ikke giver gennemslag. Afhængigt af møblet kan du bruge pensel eller en kortluvet malerrulle til at påføre grunder. Når din grunder er tør, er du klar til at male!

Mal dine møbler

Hvis du maler stole, borde eller lignende, er det vigtigt, at du bruger en meget slidstærk maling. Det gør nemlig, at dit møbel ikke så nemt vil tage imod ridser, mens malingen ikke så nemt slides af. Spørg din lokale malerhandel om råd til de bedste typer maling til netop dit projekt. Herefter mangler du kun at beslutte dig for glans og farve på din maling. Prøv fx en pastelfarve til dit spisebord eller bryd et ellers neutralt hjem med et stuebord i en pangfarve. Kun din fantasi sætter grænser! Når du har besluttet dig, er du klar til at male. Mal tynde lag, så du ikke risikerer, at malingen løber. Mal minimum to tynde lag med lange, bløde strøg.

Tillykke! Hvis du er nået igennem ovenstående, har du garanteret et flot møbel, som passer perfekt ind i dit hjem. Hvis det har taget modet fra dig, er der heldigvis masser af andre muligheder. Vidste du, at sprøjtelakering med fordel kan bruges til flere slags møbler? Med sprøjtelakering eller sprøjtemaling får du et helt ensartet resultat, som kommer ind i alle hjørner og kanter. Hvis du ikke har mod på at male dine møbler selv, er det et rigtigt godt alternativ. Læs mere om sprøjtelakering her.

Share:
Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *