juni 16, 2024

Bolig, Hus og Have

Råd og vejledning fra DIY folk. Byg selv billigere

Sådan laver du dit eget DIY sminkebord

Et sminkebord er et musthave for enhver person, som elsker makeup og smykker. Desværre kan det være svært at finde en model, som enten passer til ens smag eller ens budget. Hvis du også har svært ved det, så bør du overveje at lave dit eget sminkebord. 

Læs med herunder og lær mere om, hvordan du kan lave dit eget DIY sminkebord. 

Køb et brugt sminkebord til dine Dulong smykker

Dine Dulong smykker og alle de andre trænger til et ordentligt sted at være. Men at købe et helt nyt møbel til dine Dulong smykker kan blive en rigtig dyr investering – så dyr at du ikke kan få råd til nye smykker. 

Hvis du derfor gerne vil have et sted til dine Dulong smykker, uden at det koster kassen, så kan du købe et gammelt sminkebord på genbrug. Et sådan møbel vil formentlig kun koste dig et par hundrede kroner, hvormed du altså sagtens kan få råd til flere Dulong smykker, som du kan fylde pladsen ud med.

Renover dit sminkebord

Når du har fundet et brugt sminkebord på genbrug, så er det langt fra sikkert, at den matcher din stil. Det er her, hvor du skal til at lave DIY. Du kan nemlig relativt nemt renovere et gammelt sminkebord med nogle få remedier. 

Først og fremmest skal du finde ud af, hvad dit sminkebord er lavet af – formentlig vil det være træ. Her vil det oftest give bedst mening at slibe bordet, så gammel maling og ridser forsvinder. 

Dernæst skal du behandle træet igen – det kan være med bejdse eller noget maling. Ofte vil det være en god ide at bruge en grunder også, sådan at der ikke trænger gule plamager igennem malingen.

Pynt dit nye sminkebord

Når du har fået slebet og malet dit sminkebord, så er det tid til at pynte det – og det kan dy naturligvis gøre på mange forskellige måder afhængig af din stil. Nogle få ideer kan være at dække hele møblet i sjove klistermærker, at male det med glittermaling, at male det med kalkmaling, tegn mønstre på møblet, osv. 

Du kan naturligvis også lade møblet være simpelt i sig selv og i stedet bruge din samling af smykker eller makeup til at pynte det med. I så fald kan du vælge at købe nogle fine opbevaringskasser og smykkeholdere, hvor du kan udstille dine ting. 

Smarte smykkeholdere

Hvis du er klar på mere DIY, efter du har lavet dit sminkebord, så kan du også lave dine egne sjove smykkeholdere. Dette kan du lave på mange forskellige måder, men du kan for eksempel lave nogle ophæng til væggen i ler, hvori du kan hænge øreringe. Et sjovt design til dette kan være svampe. 

Du kan dog også lave smykkeholder ud af træ – for eksempel i form af et lille træ, hvorpå du kan hænge øreringe, armbånd, halskæde og meget mere.

Share:
Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *