april 24, 2024

Bolig, Hus og Have

Råd og vejledning fra DIY folk. Byg selv billigere

Sådan indretter du det perfekte fritidshus

Sommerhuse, kolonihavehuse og fritidshuse generelt er i høj kurs her i landet. Vi elsker at holde vores ferier væk fra byens larm og høj, og hvor gør man det bedre end i fritidshuset på landet, i skoven eller ved vandet. Men sommerhuse og kolonihaver kræver også vedligeholdelse og indretning, så det er ikke ren og skær afslapning.

Her får du en guide til hvordan du indretter et funktionsdygtigt og hyggeligt fritidshus med varmepumpe, rustikke møbler og en landlig stemning.

Et sommerhus skal også have vand og varme

Når man tænker på sommerhuse og fritidshuse, så er det ofte forbundet med ferietanker, afslapning og glade dage. Fritidsboligen er vores tilflugtssted fra stress og jag, og det er her at vi virkelig kan koble af og lade batterierne.

Men ligesom med vores almindelige hjem, så skal fritidshjemmet også holdes ved lige, plejes, opvarmes og rengøres.

I den forbindelse er det godt at tænke varmekilder, vandforsyning og kloakering ind i indretningen af sit fristed. Mange sommerhuse og kolonihavehuse har ikke den samme adgang til el og vand som almindelige boliger har, så vil man bruge stedet udenfor sommersæsonen eller ønsker man at gennemvarme huset i de kolde og fugtige måneder, så er det en god idé at overveje en varmepumpe eller en anden varmekilde, hvor elektricitet eller fjernvarme ikke er en forudsætning.

Især hvis stedet ligger afsides, så er det en god idé at kigge sig om efter alternativer. Der findes et stort udvalg af varmepumper, der kan skræddersyes til specifikke behov, så de elskede fritidshjem kan holdes varme på en økonomisk og bæredygtig måde.

Hold fast i husets sjæl

Når du skal vælge den bedste varmepumpe, de perfekte møbler eller den helt rigtige stilart til dit fritidshus, så er det vigtigt at du både har husets sjæl og dine egne præferencer med i overvejelserne.

en lille og diskret kolonihave i en naturlig have vil sjældent have godt af for meget pump og pragt, og det er her værd at overveje en landlig og hyggelig indretning i huset. Kolonihavehuset er et hus i haven, så man kan med fordel indrette et hus hvor der er en rød tråd mellem ude- og indearealerne. Rustikke møbler i jordnære farver og rå vægge er vejen frem, og det er en stilart som går hånd i hånd med den grønne have.

Det er en god idé at indrette et fritidshus således at et adskiller sig lidt fra det vante hjem. På den måde kan man virkelig få følelsen af ferie, når man er væk fra sit hverdagshjem. Indretter man sin fritidsbolig, så den er identisk med ens primære hjem, så vil fritid og hverdag hurtigt smelte sammen.

Men det betyder ikke at sommerhuset eller kolonihaven ikke kan bære præg af ens personlige stil. Det er selvfølgelig dig som ejer, der skal bestemme hvilken indretning du bedst trives i, og vælger du møbler, køkkenelementer og vægbilleder som du elsker at kigge på, så vil din tid i fritidshuset også blive meget bedre.

Share:
Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *