juni 23, 2024

Bolig, Hus og Have

Råd og vejledning fra DIY folk. Byg selv billigere

Sådan foregår sprængning

Sprængning kan godt lyde lidt voldsomt, men det er faktisk en meget effektiv nedrivningsmetode. Metoden har i mange år været populær blandt havefolket, som har sprængt genstridige bambusrødder væk – i stedet for at bruge mange timer på at skovle og hakke løs på de store og stærke rodnet.

Metoden kan dog bruges til meget mere end det. Sprængning kan bruges til at bortsprænge alt fra rodnet, kraner, siloer til bygningskonstruktioner og hele bygninger. Det foregår ved at placere en nøje udregnet sprængladning på det element, der skal destrueres.

Sådan foregår det

Sprængning er et godt alternativ til mandskabsarbejde. Det er nemlig mindre tidskrævende og mindre hårdt at sprænge en bygning eller konstruktion frem for manuelt arbejde – og så er det også muligt at komme til steder, hvor maskiner ikke kan.

Når man har besluttet sig for at bruge sprængning som nedrivningsmetode, bør man i første omgang kontakte en ekspert på området. Vi anbefaler altid Dansk Sprængnings Service, som har mange forskellige sprængninger bag sig.

Sprængningsfirmaet kommer så ud og beregner kravene til sprængladningen. Hvis der er tale om et større projekt, som f.eks. at vælte en silo eller lignende, kræver det lidt mere planlægning.

Når mængden af sprængstof er fundet og sikkerhedsafstanden er udregnet, liver området spærret af og sprængningen forberedes. Ofte lægges der tunge måtter af f.eks. bly over området, hvor eksplosionen skal finde sted. Det sikrer nemlig, at fragmenter ikke flyver ud – og så indkapsler det også sprængningen og letter dermed oprydningen. Det er faktisk det!

Når sprængningen er foretaget, er det nemt at rydde op, da stykkerne er meget små – og sparer selvfølgelig også på tiden, indtil grunden igen er klar til bebyggelse.

Du kan læse meget mere om sprængning her: https://sprængning.nu/  

Share:
Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *