april 19, 2024

Bolig, Hus og Have

Råd og vejledning fra DIY folk. Byg selv billigere

Sådan bliver du og din samarbejdspartner fortrolige med en fortrolighedserklæring

Du er i gang med at starte et nyt samarbejde med nogen, der skal have adgang til nogle følsomme oplysninger og vigtigt information. Det kunne have konsekvenser for dig, hvis andre udenforstående blev fortalt om de detaljer. Det er ikke helt nok, at få din partner til at sige at de lover det; i det moderne samfund skal der lidt mere til. Det er her, en fortrolighedserklæring kan hjælpe dig.

Følg linket for at læse mere om hvordan du får en smart fortrolighedserklæring.

Hvad er en fortrolighedserklæring?

En fortrolighedserklæring er en aftale, der bliver lavet imellem to parter, så I har det på skrift, at I ikke deler information om jeres arbejde til andre. Aftalen beskytter en eller begge parter, og begge parter skal også underskrive aftalen.

Det er en effektiv måde at passe på dine fortrolige oplysninger, uanset om det handler om salg af virksomhed eller en ny innovation. Din samarbejdspartner vil være juridisk bundet af aftalen, og hvis den bliver brudt, vil der komme konsekvenser. Det er med til at skabe tryghed for dig.

Hvad skal du bruge en fortrolighedserklæring til?

Et eksempel på en situation, hvor det er en god idé at anvende en fortrolighedserklæring, er hvis du har et firma, der skal have et andet firma til at løse en opgave for jer.

Det eksterne firma har måske brug for adgang til nogle følsomme oplysninger for at færdiggøre deres projekt for dit firma, og ved hjælp af en fortrolighedserklæring kan du være sikker på, at oplysningerne ikke når ud til andre mennesker end de, der har brug for dem.

I sådan en situation har du kun brug for en ensidig erklæring. Hvis begge virksomheder deler vigtig information, er en gensidig erklæring mere optimal. Det skaber tryghed for dit firma at vide, at jeres samarbejdspartner ikke kan dele detaljer om jer.

Hvad skal den indeholde?

Først og fremmest skal erklæringen indeholde hvilke parter, som den gælder for, og om den er ensidig eller gensidig. Dernæst skal I være sikre på, hvad der er fortrolig information for jer. Må andre vide, at dette samarbejde foregår, eller er det detaljer af samarbejdet, der ikke må deles? Det er aldeles vigtigt at få med i erklæringen.

Desuden skal du også overveje om oplysningerne må deles med nogle bestemte eksterne parter. I nogle situationer kan det være nødvendigt at spørge andre udenforstående om hjælp. Der er meget, du skal være sikker på, før du får underskrevet erklæringen.

 

 

 

Share:
Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *