juni 23, 2024

Bolig, Hus og Have

Råd og vejledning fra DIY folk. Byg selv billigere

Pas altid på dit udendørs træ

Når man skal have lavet om udenfor, så kan der være så mange muligheder at vælge imellem. Det kommer især til områder som ens terrasse. Det kan nogle gange føles som en større udfordring. Man kan blandt andet vælge en terrasse af træ og det kan ende med at blive et større arbejde. Træ indenfor kræver nemlig behandling og vedligeholdelse. Men hvis man også gerne vil have det udenfor, så skal man sørge for at holde tungen lige i munden. Der bliver det nemlig udsat for langt mere vind og vejr, der kan ende med at slide på det.

Vælg den rette farve efter behov

Men inden man når til selveste behandlingen og vedligeholdelsen af træet, så er det stadig vigtigt at vælge den helt rette farve til det træ, man skal have på sin terrasse. Når man skal have lagt træ, så vælger man selvfølgelig basen først. Der kan man give en indikation om, hvad man gerne vil gå med. Det kan være helt lyst træ, måske noget mørkt eller bare en ganske neutral farve. Det er alt sammen kun et skøn af, hvad man gerne vil have. Derefter skal man nemlig behandle træet med olie og der kan ens ønskede farve virkelig træde frem.

Muligheden for at ændre mening

Selvom man har valgt en bestemte slags træ, så er det stadig tilladt at vælge en anden farve, når det kommer til træet. Man vil nemlig stadig have muligheden for at vælge en anden farve, som man kan farve med olien. Hvis man har mørkt, så kan det dog blive en anelse kompliceret at gøre det lyst. Men hvis man har en neutral farve, så er det egentlig ikke så svært at ændre det. Man skal slide træet eller sørge for at slibe det. Derefter kan man komme den nye olie på, der skal give en helt anden farve.

Vælg den bedste olie

Det er dog ikke alle olier, der er lige gode og har de samme egenskaber. Så hvis man gerne vil hjælpe sig selv på vej, så bør man lægge noget tid og arbejde i at finde den helt rette olie. Der kan det være en fordel at se forskellige tests, hvor man har muligheden for at samle et udvalg af mærker. Der kan man så sammenligne dem og finde den endelige kandidat. Det kan blandt andet være Rubio Monocoat, der ender med at blive den nye træolie. Så kan man få sin terrasse i lige den farve, som man har lyst til at have.

Share:
Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *