juli 12, 2024

Bolig, Hus og Have

Råd og vejledning fra DIY folk. Byg selv billigere

Kapok madras – genvejen til en allergivenlig søvn

Mange mennesker har det som mig, og døjer med støvallergi. Men jeg har fundet en let løsning, der afhjælper på det: en kapok madras. Jeg havde aldrig hørt om kapok før jeg fik det anbefalet, til at bekæmpe min støvallergi, men jeg synes jeg har oplevet, at den virker rigtig godt mod det. 

Kapok giver også en allergivenlig madras

En af de største årsager til støvallergi er faktisk mider, de såkaldte støvmider, som kan finde på at bosætte sig i din sengetøj, din madras, og dit lagen. De kan gøre så at din krop får en allergisk reaktion. Det er ikke altid det er slemt, men det kan være generende. Jeg døjede meget med kløe, og vågnede nogle gange op midt om natten, fordi jeg lå og kløede mig selv i søvne. Det er gået væk, efter jeg fik mig en kapok madras. Det lyder måske underligt, men miderne kan simpelthen ikke bo i kapok. I hvert fald ikke i samme udstrækning som i almindelige madrasser. Og fordi der ikke er så mange af dem, er risikoen for at reagere allergisk på deres tilstedeværelse virkelig lille. 

En kapok madras kan også være forebyggende

Hvis du ikke selv døjer med støvallergi, men er bekymret for at dine børn måske kan udvikle det, så er en kapok madras et rigtig godt valg. Med sådan en allergivenlig madras kan du gøre noget forebyggende, for at dine børn ikke bliver udsat for alle de støvmider, der kan ophobe sig i almindelige madrasser. Dermed er chancen for allergi, reduceret kraftigt. 

Også god for miljøet

Så kan man lige smide oven i hatten at en kapok madras faktisk er et miljøvenligt valg. Det er også derfor at mange af de steder, der har miljøvenligt tøj, også tilbyder kapok madrasser. Om man går op i miljøet eller ej, så gør det jo ikke noget, at man kan få en allergivenlig madras, og samtidig passe på naturen. Det synes jeg i hvert fald er en god ide.

Share:
Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *