februar 25, 2024

Bolig, Hus og Have

Råd og vejledning fra DIY folk. Byg selv billigere

Har du ældre installationer? Så bør du skifte dem

Vidste du, at der kan opstå alvorlige skader på din bolig, hvis du har gamle installationer, som er i fare for at gå i stykker.

Det er derfor vigtigt, at du ved, hvor dine gamle installationer er henne i huset, så du har et overblik over deres placering – samt kan undersøge deres tilstand. Tænk blot, hvad der kunne ske, hvis der sad gamle vandrør, som sprang og lod vandet sive frit. Det ville føre til en dyr skade, som ville være umulig at opdage og bremse, inden den allerede havde forårsaget så meget ødelæggelse, at det ville blive en dyr ekstraregning.

Undersøg således:

Du kan selv gøre en præventiv indsats ved at undersøge, om dit hus er fra en tid, hvor der er anvendt materialer til installationer, som er kendt for at være med fejl. Du kan f.eks. finde husets byggetegninger – som du kan finde i kommunens tekniske forvaltning, hvis du ikke har dem.

På baggrund af dit nye kendskab til installationerne – og deres alder – kan du foretage din egen vurdering af, om der er fare for, at du vil briste eller gå i stykker. Hvis du ikke føler dig i stand til at vurdere, kan du kontakte en håndværker. Men vær opmærksom på, at denne fagmand muligvis vil se det som en indgang til at give et tilbud på at erstatte dine installationer for at tjene flere penge selv.

Husk også at kontrollere husets tilstandsrapport og elinstallationsrapport, hvilket kan hjælpe med en bedre forståelse for huset og de materialer, du måske eller måske ikke skal skifte ud.

Husk aldrig at tage let på opgaven. En fugtskade kan gå hen og blive umådelig dyr, mens gamle – og måske ikke lovlige – elinstallationer kan risikere at forårsage en brand!

Indtænk løsninger til det moderne liv under renoveringen                                                                                

Når du har fundet ud af, hvad der skal skiftes, så husk at du kan få indført nye løsninger efter nutidens best practices. F.eks. kan en elinstallatør i Kolding hjælpe dig med at få USB-stik indbygget i væggen, fjernstyring af lyset, lader til elbilen og meget mere. Den slags kan ikke bare gøre livet nemmere, men også gøre det nemmere at sælge huset en dag.

Share:
Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *