juni 23, 2024

Bolig, Hus og Have

Råd og vejledning fra DIY folk. Byg selv billigere

Guide til elegant borddækning

Nogle gange ønsker vi at gøre lidt ekstra ud af borddækningen. Måske er det en helt særlig aften, hvor du og din kæreste skal fejre jeres årsdag, eller måske kommer svigerforældrene på besøg. Uanset hvad anledningen er, er det en god ide at have et par tricks i ærmet, når aftenen skal være lidt særlig, eller når der kommer gæster på besøg. Et godt sted at starte er med borddækningen, for det er her en stor del af aftenen vil udspille sig, når man sidder og snakker og skåler over maden. Måske virker det en smule intimiderende, for hvor skal man starte og hvor skal man slutte? Men faktisk kan du ganske let og enkelt, invitere dine venner over til en dejlig og smuk aften, med disse overskuelig tips til elegant borddækning.

Smukke vinglas der lader dig nyde smagen

Det første der skal være tjek på, er at du har de rette vinglas. Til en middag lidt udover det sædvanlige, vil der ofte blive åbnet en god flaske vin, og hertil skal du have glad der er med til at fremme smagen. Glasset er nemlig ikke helt ligegyldigt for smagsoplevelsen, idet både størrelse og facon på glasset, kan være med til at påvirke vinens smag. Et rødvinsglas skal således helst have en stor volumen, så der kommer mere ilt til glasset, hvorimod en let hvidvin, har bedst af at blive serveret i et smalt vinglas. Klik her, og lad dig inspirere af det brede udvalg af smukke vinglas. Overvej hvilke vine du vil servere, og beslut dig herefter for hvilket udtryk du mest er til. Måske er du til et helt enkelt glas der oser af elegance, eller måske er du mere til et klassisk vinglas i krystal?

Dugen er fundamentet for din borddækning

Ved at vælge den rette dug, binder du hele borddækningen sammen. Det er vigtigt at både service, glas og dug passer til hinanden, så du får et flot ensartet udtryk. Med det i baghovedet kan du udvælge din dug. Med en hvid dug, får du et klassisk og enkelt look, der egner sig godt til et mindre selskab, eller en intim aften. Ønsker du at gøre lidt ekstra ud af det, og få din borddækning til at springe i øjnene, kan du overveje en damaskdug der med sine diskrete mønstre, giver et smukt og udtryksfuldt fundament, for din borddækning.

Share:
Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *