juni 16, 2024

Bolig, Hus og Have

Råd og vejledning fra DIY folk. Byg selv billigere

Få en kran til dit byggeprojekt

For mange boligejere, der renoverer – eller for folk, der bygget helt nyt på deres byggegrund – er det ofte en god idé at have en kran til rådighed, når der skal arbejdes. Kranens store fordel er, at den har en enorm rækkevidde, som ikke fås i andre maskiner. Der er naturligvis forskel på en stor industrikran, som ville være omsonst at få ud til privatbyggeri, kontra en mere mobil løsning eller en tårnkran, som også kan fås mobil. Læs mere.

Kranen har den store fordel, at den kan række ind over byggepladsen, ligesom den kan løfte tungt og højt. Det betyder, at du f.eks. kan føre din last eller dine elementer over haveområder eller over hække eller sågar parkerede biler, hvis kranen skal levere i et tætbeboet område. Det kan spare mange mandetimer og gøre det lettere at komme videre i byggeriets faser.

Lej efter behov 

I dag vælger de fleste naturligvis at leje kranen efter behov. Moderne byggeforløb er så nøje planlagte, at bygherren ved, lige præcis hvornår han står og skal bruge kranen til at løse en opgave.

Når den situation melder sig, er det vigtigt, art man benytter et lokalt firma, som kan sende ud med færrest mulige omkostninger. For hvad end man vil det eller ej, så skal man betale for hele den tid, hvor man lejer kranen. Det betyder, at man også skal betale for den tid, som kranen er undervejs på vejnettet. Her er det så bedre at leje lokalt – eller så lokalt som muligt – fordi det betyder mindre tid brugt på vejen grundet kortere afstand.

Ar du en bygherre som leverer en totalentreprise, skal dette naturligvis indgå i entreprenørens samlede tilbud, som i sammen indgår kontrakt om. Fordelen her er, at du får et fast tilbud at forholde dig til, så du undgår at skulle ud og finde løsninger selv. Her har du betalt dig fra de udfordringer, men må til gengæld se byggeriet gennemført til en smule højere beløb, end hvis du selv havde koordineret.

Share:
Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *