april 24, 2024

Bolig, Hus og Have

Råd og vejledning fra DIY folk. Byg selv billigere

Det sker ikke tit – men det sker – og i dag skete det så igen.

Telefonen ringede og en mand fortalte, han lige var kommet hjem fra et længere ophold i USA. Han havde bemærket, at mange af hans amerikanske vennepar var begyndt at anlægge private biblioteker. Om det var noget vi på Bogbasen.dk kendte til. Den gamle antikvariatboghandler kunne bekræfte at han godt kendte til trenden og at den allerede havde godt fat her i Danmark. Det kunne ses bl.a. på priserne i auktionshusenes værdisætning af kvalitetsreoler, som nu bliver omsæt til stærkt stigende priser.

Der gik et par timer – og ind ad døren træder manden . . .

fra formiddagens telefonsamtale som en hvirvelvind. Han har købt hus og vil have indrettet et herreværelse/bibliotek. Han har bestilt snedkeren og maleren, og nu skal Bogbasen tapetsere hylderne med gode lødige værker og bøger, som oser af han er intellektuel og følger med tiden. Vupti og han var ude af døren igen med en indbetalingsseddel og efterladende et telefonnummer på snedkermesteren. Knapt er han ude af døren før det aftalte a konto beløb står på vores bankkonto. Ringer til snedkermesteren og spørger hvornår han forventer biblioteket står færdigt. Han siger 14 dage, og så malerens tid. Han fortæller hvor mange hyldemeter han forventer der bliver i rummet. Vi går i gang med at sætte hans bøger i en reol og måle for derefter at pakke bøgerne ned i kasser.

Det var sjovt – men . . .

Bogbasen.dk vil lige så gerne sælge en bog ad gangen til dig der læser dette. Dække dine litterære interesser om de er tolvtonede musik, krimi/spænding filosofi eller finere madlavning. Og på den lange bane er det vores forretning.

For den tænksomme gamle antikvariatboghandler vil hellere sælge en bog til en kender, end til en der blot skal have et facadebibliotek for et syns skyld.

Han tænker meget den gamle . . .

antikvariatboghandler og miljøet og især det store CO2 udslip bekymrer ham. Især på grund af de store regnmængder der følger med og dermed stigende luftfugtighed. Luftfugtighed er bøgernes fjende nr. et.

Ved du at hver af os danskere fra spædbarn til olding i gennemsnit udleder 7200kg CO2 om året?

Det lyder af meget, men trods alt ikke mere end hvad et par træer i god vækst kan opsuge på et år.

Derfor har folkene bag Bogbasen stiftet et selskab med det formål at købe jord og plantetræer for at gøre hver enkelt CO2 neutral. Hvis du vil være med, skriv til [email protected] og modtag vores nyhedsbrev.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share:
Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *