juni 16, 2024

Bolig, Hus og Have

Råd og vejledning fra DIY folk. Byg selv billigere

Bobestyrerbehandling: Sådan får I nemt styr på et dødsbo

Når en kær, nær bekendt afgår ved døden, er få ting værre end også at skulle håndtere et kompliceret dødsbo – samtidig med, at man prøver på at sørge over det tab, man har lidt i tilværelsen. Arvesager har det desværre ofte med at blive mere indviklede, end den afdøde ville have ønsket, og det kan hurtigt gå ud over den gode stemning i familien og/eller blandt andre arvinger. Alle har hver deres ønsker for, hvad der skal ske med det efterladte, og de stemmer ikke altid overens med hinanden. Derfor kan bobestyrerbehandling af dødsboet være en fantastisk hjælp til at få et par ekstra, mere objektive øjne på eventuelle konflikter – og til at sikre, at den afdødes bolig håndteres korrekt og uden unødig stress for de efterladte.

Undgå arvestrid om den afdødes bolig

Som mange af os sikkert kan huske fra vores opvækst, så har ældre familiemedlems bolig det med at få en helt særlig plads i hjerterne hos børn, børnebørn og lignende efterkommere. Det bliver et næsten helligt sted, man kan besøge og flygte tilbage i barndommen, når voksenlivet bliver for hårdt – og når familiemedlemmet dør, kan det være hårdt at tage afsked med dette fristed. Man udser sig fysiske ting, der symboliserer minder for en, eller lægger planer baseret på, hvad man selv mener, den afdøde ville have ønsket. Det samme gør andre familiemedlemmer, og nogle gange er diskrepansen mellem de forskellige versioner af fortællingen så stor, at I har behov for hjælp udefra. Her kan en bobestyrerbehandling klart spare jer års konflikter over ting, som jeres kære afdøde aldrig ville ønske skulle drive jer i skyttegravskrig mod hinanden.

Få hjælp af en bobestyrer med ekspertviden

Nogle gange kan det også være tilfældet, at den afdøde simpelthen ønsker bobestyrerbehandling i sit testamente. Det kan der være mange grunde til. Måske ønsker de på forhånd at forhindre stridigheder i familien, før bølgerne går for højt. Eller måske har de meget specifikke, tekniske ønsker til, hvad der skal blive af deres bo, som det kræver særlig indsigt at håndtere.

Hvis det sidste er tilfældet, vil I som arvinger nok i sidste ende også sætte stor pris på deres beslutning – og har den afdøde ikke selv taget den, er det nok noget, I bør overveje for at lette jeres egen arbejdsbyrde. Lad en professionel om at arrangere komplicerede donationer af boet eller lignende og giv jer selv fred og ro til at tage ordentligt afsked med jeres kære i stedet.

Share:
Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *