juni 23, 2024

Bolig, Hus og Have

Råd og vejledning fra DIY folk. Byg selv billigere

Beskyt jer selv, hvis der opstår brand på arbejdet

Det er vigtigt, at der er en klar plan, hvis der opstår brand på arbejdspladsen. Effektiv evakuering er trods alt med til at redde liv, hvis uheldet er ude.

Når man taler om brand på arbejdspladsen er det først at fremmest værd at tænke over, hvordan man kan være forebyggende. Den bedste brand er trods alt den, der aldrig opstod.

Ofte når der opstår en brand, kan det være forårsaget af brugen af el-apparater uden en tilknyttet timer, hvor en elkedel i kantinen eller andet kan skabe branden. Ligeledes er løse ledninger en stor synder, når der opstår brand, fordi der tit er mange stik i og ikke tænkes videre i forhold til brug og belastninger.

Når der er reel mulighed for, at brande kan opstå, skal der selvfølgelig også være mulighed for at kunne slukke dem. Her er det også værd at indrette sig efter, at man kan komme hurtigt til udstyr og bekæmpe en mindre brand, inden den spreder sig. Eksempelvis bør man have adgang til brandtæpper, pulverslukker og lignende udstyr, hvis der går ild i noget.

Brandsikkerhed børe være automatisk

I nogle situationer, kan der opstå brande i lokaler, hvor vi ikke befinder os. Og udvikler en brand sig hurtigt, skal man ikke lege helt, men komme ud af bygningen hurtigt og sikkert.

Det er meget vigtigt, at virksomheden har en automatisk brandalarm (ABA anlæg), som kan opdage branden og automatisk melder den ind hos brandvæsenet. Denne alarm er med til at notificere brandvæsenet, så de hurtigst muligt kan komme ud og slukke branden – hvilket er med til at redde liv og begrænse skadernes omfang.

Et ABA anlæg kan være nødvendigt som krav for myndighederne, i forbindelse med byggetilladelsen etc. Det er derfor et vigtigt element.

Tænk over skiltning

Foruden at uddanne dit eget personale i flugtveje og evakuering, og huske at gardere dig med alarmer etc., er det vigtigt at skilte for flugtvejene. Husk på, at ikke-stedkendte også skal kunne evakueres og komme i sikkerhed, hvis der opstår en nødsituation.

Share:
Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *