juni 23, 2024

Bolig, Hus og Have

Råd og vejledning fra DIY folk. Byg selv billigere

Automatisk døråbnere – Afgørende gennem corona-tiden

Under coronapandemien har det været en stor udfordring at mindske smittet på kontaktbare overflader. Det er ting, som vi rører ved, uden at tænke over det. Men på grund af corona har vi haft stor fokus på at undgå at røre for meget, hvor andre også røre i det offentlige. Det kan være håndtage, bænke, dankortterminal og andre ting, som mange rører ved.

Undgå smitte ved automatisk døråbnere

En ting, som kan minimere smittet, er at lave automatiske døråbnere. Det betyder, at vi undgår at røre ved håndtag og ved selve døren, hvis døren selv åbner. Det smarte ved aromatiske døråbnere er, at dørene kan åbne helt uden menneskelig berøring, hvilken kan nedsætte smitterisikoen for corona, og generelt virus og bakterier. Automatisk døråbnere er også ideelle til mennesker, som er fysisk udfordret, såsom kørestolsbrugere, eller fysisk handicappede personer.

Hvilke døre kan man vælge?

Du kan se populære typer af døråbnere her, hvor du kan se 3 typer af automatiske døre, som du kan vælge mellem. Du kan vælge mellem:

  • Svingdøre
  • Skydedøre
  • Karruseldøre

Alle dørtyper kan tidsstyres, via et adgangskontrolsystem eller et Trend CTS system. Herigennem kan du styre, hvornår dørene automatisk skal begynde at åbne automatisk, og hvornår de skal lykkes for adgang, og derefter låses. Det er en nem og overskuelig måde at klare det på, så man ikke nødvendigvis skal løse af med nøgler og gå fra dør til dør.

Svingdøre

Svingdøre er, hvor døren svinger ud eller ind, ligesom en almindelig dør. En svingdørsautomatik kan monteres på eksisterende døre, som giver mange forskellige anvendelsesmuligheder. Denne type, er nok den mest hyppige, da der findes flest svingdøre i de danske hjem, men også i det offentlige rum. Her kan man sætte den på en dør i et plejehjem, i butikker, på sygehuse eller på arbejdspladsen.

Skydedøre

Automatiske skydedøre, er hvor døre skydes til siderne, og åbnes derved. Det kan monteres på allerede eksisterende døre, og det er, uanset om det er på skydedøre med én eller to døre. Ofte ser man skydedørsdøre, til indgange i storcentre, sygehuse og andet, hvor der kan være en stor smitterisiko, fordi der kommer mange mennesker.

Karruseldøre

Ligesom skydedørene ses ofte offentlige steder, hvor der er meget trafik, så ser man også karruseldøre. Via en karruseldør kan man komme igennem i et jævnt flow. Her registreres bevægelsen, inden du vil træde ind, og så begynder døren at dreje rundt i et jævnt tempo, så de fleste kan følge med.

Hvilken automatisk dørtype man vælger, er helt op til en selv. Det skal dog dække ens behov, og passe ind i de forhold, man nu har. Hvis man primært går efter den billigste model, så er det svingdøren man skal vælge. Uanset hvilken model man vælger, så er der nogle krav fra myndighederne angående dørene, og de lever alle op til kravene. Dermed er man som forbruger sikret en høj kvalitet og sikkerhed.

Årligt eftersyn

Når man har anvendelse af automatiseret døre, så kræver DS/EN 16005 standarden, som myndighederne har sat, at der udføres et årligt eftersyn af dørene. Det gøres af sikkerhedsmæssige årsager, både for myndighedens skyld, men bestemt også for dig egen skyld.

Share:
Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *