juni 16, 2024

Bolig, Hus og Have

Råd og vejledning fra DIY folk. Byg selv billigere

Alkoholmisbrug: Sådan får du styr på det.

Alkoholmisbrug: Sådan får du styr på det

Millioner af mennesker rundt om i verden kæmper med alkoholmisbrug. Det er en farlig og invaliderende sygdom, der kan ødelægge liv og splitte familier ad. Hvis du eller en du holder af kæmper med alkoholmisbrug, er det vigtigt at få hjælp så hurtigt som muligt.

Der er en række måder at få hjælp til alkoholmisbrug på. Du kan tage på et døgnbehandlingscenter, et ambulant behandlingscenter eller en online alkoholbehandling.

Antabus er ikke alkoholbehandling.

 Mange tror fejlagtigt at Antabus kan udgøre en alkoholbehandling, men Antabus hjælper ikke på din trang til at drikke alkohol. Så på længere sigt er Antabus en dårlig løsning.

Her kan du læse mere om hvorfor Antabus ikke er alkoholbehandling.

Få hjælp på alkohollinjen.

Hvis du ikke er sikker på, hvor du skal starte, kan du ringe til alkohollinjen og få hjælp og vejledning. De kan hjælpe dig med at finde de ressourcer, du har brug for, for at få hjælp til at få komme ud af alkoholmisbrug. Det er gratis at kontakte alkohollinjen på 70205501, og du kan ringe til den alle årets dage.

Udsæt ikke hjælp og behandling

Vent ikke med at få hjælp til alkoholmisbrug. Måske kan du får styr på dit alkoholmisbrug inden det udvikler sig til alkoholafhængighed, altså sygdommen alkoholisme. Det er aldrig for sent at begynde at komme sig fra denne sygdom, men jo får jo bedere. Med den rette behandling kan du lære at kontrollere dit drikkeri og leve et sundt og lykkeligt liv.

Er du pårørende så kan du også få hjælp.

Det er ikke nemt at være pårørende til en der kæmper med alkoholmisbrug, Det kan ofte være forbundet med mange sværere om udrettede følelser. du kan derfor også have brug for hjælp og en at tale med. Alkohollinjen er også åben for pårørende rådgivning, du kan blandt andet få vejledning i hvordan hjælpe den drikkende til at indse sit problem og behov for behandling.

 

 

Share:
Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *